Je Petr Fiala pouhou figurkou Petra Nečase?

05.08.2012 15:40

Senátor ČSSD Marcel Chládek varuje, že české školství, které se potýká s nedostatkem peněz může přijít o dalších 35 milionů. Ministr Petr Fiala prý ze záhadných důvodů mlčí. Informují o tom Eurozprávy.

Je Petr Fiala pouhou figurkou Petra Nečase?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala, exministr školství

Fialovo ministerstvo školství možná přijde o další miliony z Evropské unie. Ministr školství k této skutečnosti mlčí. V této souvislosti prohlásil senátor ČSSD Marcel Chládek, že jde o "další hřebíček do rakve evropských dotací pro české školství".

Unie tak prý  bude mít další argument, proč Česku dotace neposílat. „Ministerstvu školství hrozí, že přijde o 35 milionů z peněz Evropské unie kvůli špatně sepsané smlouvě k projektu informačního systému Národní soustavy kvalifikací," řekl Chládek. Politik dodal, že jej tato informace nepřekvapuje. Tvrdí, že jde pouze o doklad toho, jak špatně Fialovo ministerstvo administruje Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 
Nečasova figurka?
 
Za 35 milionů, by se podle Mládka dala úspěšně  rekonstruovat budova školy nebo by pokryla náklady středně velké základní školy. Chládka ovšem překvapuje, že ministr školství k nastálé situaci mlčí.
 
Fiala nastoupil zastává úřad ministra v květnu letošního roku. Krátce po svém nástupu odvolal šéfa CERMATu Pavla Zeleného za chyby při státní maturitě. "Od té doby není o ministrovi moc slyšet. Situaci na ministerstvu komentuje sporadicky, k vládě mlčí. Část veřejnosti se začíná domnívat, že byl dosazen jen jako figurka premiéra Nečase," píše portál. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…