Je tu prostě moc lidí. Migrace, množící se menšiny... Temná předpověď slavného vědce

12.12.2016 13:07

Slavný britský tvůrce pořadů o přírodě David Attenborough tvrdí, že nás na planetě žije příliš mnoho. Přelidněním si dle něho navíc zaděláváme na celou řadu problémů, jako je například migrace. Ani přistěhovalectví nehodnotí Attenborough jako zcela kladný jev.

Je tu prostě moc lidí. Migrace, množící se menšiny... Temná předpověď slavného vědce
Foto: Archiv
Popisek: Země

„Jsme strašně, strašně divní, když jsme přesvědčeni o tom, že každé dítě musí přežít. Na světě žije jen málo stvoření, která to mají stejně,“ uvedl Attenborough v rozhovoru s moderátorkou Emily Maitlisovou pro Radio Times.

Populační růst jako takový přírodovědce hodně znepokojuje. Považuje ho za jeden z nejzákladnějších světových problémů, a proto se přimlouvá za jeho omezení. Sice je proti zasahování do základních lidských práv, kam právo mít dítě bezesporu patří, na druhou stranu bychom však dle jeho názoru měli odrazovat potencionální rodiče od toho, aby měli děti.

Celý rozhovor v originále ZDE

„Proč je ve městech tolik násilí? Proč musíme čelit problémům s imigrací, proč nám dochází jídlo a žijeme ve stále znečištěnějším prostředí? Protože tu je mnoho lidí,“ je přesvědčen Attenborough, který v souvislosti s přistěhovalectvím hovoří o strachu. Strachu, který může mít příslušník většinové společnosti, do níž se ve větších počtech stěhují nově příchozí.

„Je snadné být tolerantní k menšinám, dokud se nestanou většinou a vy samy sebe nepovažujete za menšinu. Všechno je v pořádku, dokud jednoho dne nezjistíte, že vám nově příchozí vlastně říkají, co máte dělat, že převzali kontrolu nad městskou radou a že místo, které jste považovali za svůj domov, už jím není,“ míní Attenborough. „Nepodporuji to, jen říkám, co to je,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…