K*rvo. My jsme příznivci Putina. Jídlo ti nedáme... Extremistka, která zaútočila na Zemana, nahlásila rozhlasu, co jí prý dělali ve vazbě

16.01.2018 15:31

Ukrajinská aktivistka z hnutí Femen Angelina Diashová na sebe strhla značnou pozornost médií. Počkala si na prezidenta Miloše Zemana, a když tento plnil svou občanskou povinnost a volil v přímé volbě hlavu státu, polonahá na něj vyskočila a začala vykřikovat, že je Zeman „Putinova děvka“. Českému rozhlasu prozradila, co následovalo.

K*rvo. My jsme příznivci Putina. Jídlo ti nedáme... Extremistka, která zaútočila na Zemana, nahlásila rozhlasu, co jí prý dělali ve vazbě
Foto: Radim Panenka
Popisek: Ochranka pacifikuje útočnici, která ve volební místnosti napadla prezidenta Zemana

Rozhovor s veřejnoprávní rozhlasem vedla Angelina Diashová už z Kyjeva. Český soud jí kvůli nepřijatelnému chování vůči prezidentovi republiky nařídil opustit do tří dnů zemi. Ukrajinský velvyslanec v Praze navíc aktivistku varoval, že bude lepší, když Prahu opustí co nejdříve.

„Protože Zeman má hodně podporovatelů a na ulici by mě mohli rozpoznat a měla bych problémy. Vycházím z reakcí na svém facebookovém profilu, které jsem si přečetla po vrácení telefonu. Dostala jsem hodně nenávistných zpráv. Mé obhájkyni vyhrožovali zastřelením, protože mě hájila... Podle mě je napsali špatní lidé. Nechápu, jak by někdo normální mohl napsat něco podobného jako to, co dostala moje advokátka,“ prozradila aktivistka hnutí Femen.  

Vyslechla si prý pozitivní reakce od českých občanů, kteří si o prezidentu Zemanovi myslí totéž, co ona, jen se bojí projevit svou vůli také takto veřejně. Možná nechtějí dostat podmíněný trest, jaký si vyslechla Angelina Diashová. Ona sama nechápe, za co dostala trest. Vždyť nikoho neokradla, ani nikomu neublížila.

„O žádný kontakt mi nešlo. Státní zástupkyně se mě u soudu ptala, jestli vím, kolik Zemanovi je. Odpověděla jsem, že je dost starý, ale že to pro mě nic neznamená. Chce přece stát v čele českého národa, chce být znovu prezident. Proto by měl být v dobré kondici, když má reprezentovat vaši zemi,“ zdůraznila.

„Je to Putinův kamarád, Putin je nebezpečný agresor a s někým takovým by se nikdo neměl kamarádit. Putin napadl moji zemi, sebral jí Krym a způsobil v ní válku. Kamarádit s ním pro vaši zemi není bezpečné, příště mohou být na řadě Karlovy Vary. Jen vám chci říct, že žít v zemi, kde je válka, je vůbec ta nejhorší věc. Lidé denně umírají, ekonomika nefunguje, země skomírá,“ varovala.

Sama prý pochopila, že řada obyvatel České republiky má ráda nejen Miloše Zemana, ale také Rusko a ruského prezidenta Vladimira Putina. Policisté, kteří ji vyslýchali, jí řekli, že patří mezi příznivce Vladimira Putina. Pocítila to však i jinak. Členové ochranky prezidenta Zemana jí prý málem zlomili ruku.

V cele měla hlad, ale policisté jí řekli, že jí nedají najíst, protože nemají nic k jídlu, sebrali jí také kontaktní čočky, bez kterých nic nevidí. K dovršení všeho zlého jí ani nechtěli dovolit osprchovat se. Nakonec se do sprchy přece jen dostala, ale měla na ni pouhé dvě minuty.

Když celu opouštěla, řekl jí prý jeden ze strážců rusky „Putin navždy“. Jeden z policistů ji prý dokonce označil za „kurvu“.

Překvapilo ji, když se od své advokátky dozvěděla, že Miloši Zemanovi svou akcí vlastně mohla pomoct, protože napomohla jeho zviditelnění. Přidala pozici Miloše Zemana na váze. Lidé, kteří se na to dívají takto, jsou podle aktivistky omezenci. „Takoví lidé jsou podle mě omezenci. Je to prostě směšné a nikdy bych nevěřila, že mu můj protest může pomoct.“    

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…