Kalousek: Lessy lže. Ať jde šlapat chodník na Ostravsko

13.07.2012 7:11

Ministr financí Miroslav Kalousek má zase co vysvětlovat. Telefonoval dalšímu z řad policistů, tentokrát přímo policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. A to údajně hned třikrát. Podle Lessyho měly zaznít i výhrůžky.

Kalousek: Lessy lže. Ať jde šlapat chodník na Ostravsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09

Kalousek však jakékoliv zastrašování nebo vyhrožování odmítá a žádá po Lessym důkazy. "Je to už třetí policejní provokace estébáckého typu, s kterou jsem konfrontován během jednoho týdne, a přiznám se, že toho mám dost," řekl k tomu Lidovým novinám ministr.

Kalousek: Lessy lže

"Má-li pan policejní prezident jakýkoliv důkaz, že jsem ho zastrašoval, okamžitě rezignuji na všechny funkce a odejdu z veřejného života. Pravděpodobně budu i trestně stíhán, protože zastrašování je trestný čin. Jestli ale takový důkaz nemá, a to nemá, protože lže, tak ať okamžitě rezignuje on a jde šlapat chodník na Ostravsko," dodal Kalousek.

Lessy: Nechtěl jsem ovlivnit sněmovnu

Lessy Kalouskův telefonát ihned neoznámil, dle jeho slov jej sice považoval za nevhodný, nicméně nepovažoval jej jako nátlak. Navíc nechtěl ovlivnit sněmovnu před jednáním o vydání Vlasty Parkanové. "Nejsem orgán činný v trestním řízení, tudíž telefonát nepovažuji za způsob, jak by ministr mohl ovlivnit kauzu. Měl jsem to za nevhodné a to jsem mu řekl. Tím byl hovor ukončen," řekl LN policejní prezident. "Policejní prezident je osamocený, za ním už jsou jen politici. Kdybych to řekl dříve, mohl bych ovlivnit sněmovnu při vydání paní Parkanové, to jsem nechtěl," vysvětlil Lessy.

Lessy bude mít pravděpodobně problém výhrůžky dokázat, ani jeden z telefonátů s ministrem financí si nenahrál. "Není to můj styl komunikace, hovory si nenahrávám. Ale díval jsem se do svého mobilního telefonu a bylo to 4. července," řekl Lessy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…