Kalousek koukal na Partii na Primě a přimělo ho to k chlapskému přiznání

05.06.2016 16:58

Poté, co předseda TOP 09 a exministr financí Miroslav Kalousek zhlédl nedělní Partii na TV Prima, kde se mimo jiné diskutovalo o církevních restitucích či o projevu ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) na sjezdu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, nezdržel se komentářů.

Kalousek koukal na Partii na Primě a přimělo ho to k chlapskému přiznání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek

V debatě TV Prima se dnes ostře střetli předseda lidovců Pavel Bělobrádek a předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Je to logické vyvrcholení celého procesu od omluvy prezidenta Václava Havla, přes projev expremiéra Petra Nečase až po tuto cestu,“ shrnul Bělobrádek. „Pan předseda Bělobrádek tady předvedl krásnou manipulaci. Ministr kultury předvedl v den Terezínské tryzny totální podlézavost. A co to mělo za následek? Opravdu drsný projev sudetoněmeckého spolku na adresu předsedy Senátu Milana Štěcha, který promluvil právě na Terezínské tryzně. To už hraničí s útokem na suverenitu České republiky!“ rozohnil se však předseda komunistů. Zuřil kvůli údajné manipulaci s historií. Musíme si prý uvědomit, jak šly věci za sebou, že napřed došlo k rozbití Československa, posléze ke druhé světové válce rozpoutané Německem, a teprve pak k odsunu sudetských Němců. „Já rozumím tomu, že dnešní mladí lidé už nemají tolik informací a možná se nechají ovlivnit, ale právě proto je třeba tu historii připomínat,“ hřímal dál Filip ve studiu.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek poznamenal, že je dobré si Hermanův projev přečíst, než se o něm bude mluvit v televizi. Ministr Herman totiž na zmíněnou časovou posloupnost událostí nezapomněl. Těžko na ně mohl zapomenout, když nemalá část jeho vlastní rodiny padla za oběť nacistickému řádění. „Nesmíme zapomenout, ale měli bychom odpustit,“ podotkl Bělobrádek. Trval na tom, že na Němce nelze uplatňovat princip kolektivní viny. A toho se chytil Filip.

„Na komunisty je princip kolektivní viny uplatňován už pětadvacet let, ačkoli mnozí z nás v kritické době ani nežili,“ zaznělo z úst předsedy KSČM. Dále zdůrazňoval, že Benešovy dekrety jsou součástí ústavního pořádku a nelze je rušit, pokud si chceme zachovat svou suverenitu. Bělobrádek se ale podivoval nad tím, proč to Filip vůbec zmiňuje, když nikdo z české vlády ani náhodou zrušení Benešových dekretů nezmínil.

Původní text ZDE.

A právě na tuto hádku reagoval Kalousek. „Filip s Bělobrádkem se nemohou dohodnout, kdo může za sudetský problém. Nabízím standardní východisko: Může za to Kalousek,“ napsal Kalousek na svém profilu na sociální síti Twitter. A do předsedy KSČM Filipa si rýpl i další poznámkou. „Filip na Primě přesvědčuje oblíbenou tezí: ‚Za naši zbabělost, lhostejnost a často i nelidskost odpovídají velmoci. My ne.‘ Hned se lépe spí,“ dodal Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…