Klaus a Paroubek budou mravenčí králové, píše komentátor

23.08.2011 10:51

Mravenci se dokáží k potenciální kořisti dokáží dostat jen pár okamžiků poté, co se někde objeví. A to nemají ani mobil, iPad, PR nebo Petra Hájka a Ladislava Jakla, kteří by svému patronovi připravovali vhodnou půdu. Komentátor Práva Alexandr Mitrofanov přirovnává mravenčí srocení k současnému zájmu o hypotetické politické strany.

Klaus a Paroubek budou mravenčí králové, píše komentátor

Stále naléhavější a vehementnější jsou spekulace o možných nových stranách. V nejbližší době má vzniknout jedna v čele s Jiřím Paroubkem a o zhruba rok a půl později zaštítí další Václav Klaus.

„Mravenčí králové" se budou ohánět myšlenkou národa a postavením člověka

Pro Paroubka je to jedna z možností, jak udržet pozornost médií. Klaus to nemá zapotřebí, ale snaží si zajistit piedestal po ukončení své druhé prezidentské epizody.

Oba „mravenčí králové", jak je nazývá Mitrofanov, se pokusí získat zmatené a zoufalé občany, kteří se nedokázali smířit s tím, že se doba opět mění. Mají také společný motiv. Je jím národ jako hlavní forma identifikace člověka se světem.

„Klausovci k tomu přidávají konzervativní hodnoty až na hranici komična (například že baťůžek a minerálka v plastové lahvi značí levičáctví, nebo že homosexuálové přirozeně volí levici). Paroubek vyplňuje mediální prostor kritikou malé levicovosti ČSSD, z níž ne a ne odejít," píše Mitrofanov v Právu.

Skutečným mravencům jde jenom o jídlo. Politici ale hledají hlavně moc. Pokud vzniknou nové strany Paroubka a Klause, nebude to nic mimořádného. Pokud by oba uspěli ve volbách a znovu se dostali k moci, značilo by to především, že si to společnost tak přeje.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…