Křeček: Děti se nevejdou do školek a ministerstvo to neřeší

28.05.2013 17:33

Zástupce ombudsmana Stanislav Křeček byl hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. V pořadu hovořil hlavně o nedostatku míst ve školkách, kde momentálně prosazuje změny dlouhodobě kritizovaného systému.

Křeček: Děti se nevejdou do školek a ministerstvo to neřeší
Foto: David Sedlecký / wikipedia.org
Popisek: Poslanec Stanislav Křeček

Křeček kritizuje například nedostatek míst v mateřských školách. „Ombudsman dlouhodobě poukazuje na dlouhodobou nečinnost Ministerstva školství, ale i obcí,“ uvedl s tím, že při odvolání proti nepřijetí by měla být možnost odvolat se ke krajskému úřadu a v případě vyhovění odvolání právo na návrat do školky.

V současné době je sice některým odvoláním vyhověno, kapacity ve školkách jsou ale naplněny. „Odvolání se tak stává pouze formálním,“ podotýká Křeček. „Jednoznačně musí být zvýšena kapacita škol,“ prohlásil.

Pokud ale nejsou peníze na rozšíření kapacity školek, je zástupce ombudsmana přesvědčen, že si musíme přiznat, že nemůžeme naplnit zákonnou povinnost. „Rezignujeme tím ale na naplnění důležité funkce předškolního vzdělání,“ upozornil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…