Kubice kryje Drábka, který podvádí se smlouvami, upozorňuje Paroubek

15.08.2012 16:55

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek kritizuje rámcové prováděcí smlouvy ministerstva práce a sociálních věcí. Jedná se o smlouvy na licence společnosti Microsoft a podle Paroubka došlo k pětinásobnému předražení.

Kubice kryje Drábka, který podvádí se smlouvami, upozorňuje Paroubek
Foto: tan
Popisek: Jiří Paroubek v Hyde parku

„MPSV uzavřelo v roce 2008 rámcovou smlouvu se společností Microsoft na využívání jejích licencí. Na tom by samo o sobě nebylo nic divného, kdyby však nebyla v roce 2011, tedy již za ministrování pana Drábka, uzavřena prováděcí smlouva, která se vymyká všem dosavadním zkušenostem ze státní správy,“ vysvětluje Paroubek.

Podle předseda národních socialistů ve smlouvě stojí, že jsou umožněny doplňkové služby v pětkrát větším finančním objemu, než je objem na nákup licencí v této smlouvě. To se Paroubkovi zdá velmi podivné.

Poslanec kromě ministra Jaromíra Drábka kritizuje jeho kolegu z vlády, ministra vnitra Jana Kubiceho. „Jeho úřad se zdráhá vydat kontrolním orgánům státu dokumentaci k těmto smlouvám. Pokud jsou tato fakta pravdivá, považuji to za obludné krytí možné trestné činnosti, a to rovnou na úrovni ministrů vlády!“ varuje Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…