Kvůli reorganizaci masové odchody policistů nehrozí. Prezident Tuhý uklidňuje vášně

29.07.2016 14:24

Reorganizace policie sice rozhýbala politickou scénu, policisty samotné však nikoliv. Jak dnes uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý, masivní vlna odchodů policii kvůli změnám nehrozí. Píše to server Lidovky.cz.

Kvůli reorganizaci masové odchody policistů nehrozí. Prezident Tuhý uklidňuje vášně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Sbor prozatím opustilo kvůli reorganizaci policie šest lidí. Reorganizaci, která se týká dvou elitních útvarů, nakonec po bouřích přijala i velká část policistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, který opustil jeho šéf Robert Šlachta. Ten s reorganizací výrazně nesouhlasil. Šlachta vedl útvar od roku 2008, kdy po svém nástupu musel řešit složitou personální situaci. 

Od 1. srpna se pak útvar sloučí s protikorupční policií a vznikne nová Národní centrála proti organizovanému zločinu. Jak uvedl Tuhý, řady mužů zákona prozatím neopustil žádný ze zpracovatelů současných případů. „Na všech kauzách pracují stejní policisté,“ vyvrátil dřívější obavy z opakování situace z roku 2008 policejní prezident. 

Přitom krátce poté, co byla reorganizace oznámena, adresovalo nesouhlasný dopis ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) hned 17 vedoucích odborů a expozitur ÚOOZ. Za vedení útvaru se také postavilo přes dalších dvě stě policistů a pracovníků útvaru. 

Původní text ZDE.

Ke změně situace podle Tuhého přispěla intenzivní komunikace uvnitř policie. „Musím říct, že i stávající příslušníci ÚOOZ se ztotožnili s touto změnou. Svědčí o tom i zájem některých funkcionářů o nabídková a výběrová řízení,“ uvedl Tuhý s tím, že jej zájem překvapil.

Šlachta je však i nadále skeptický. Podle něj důsledky reorganizace ukáže až čas. „Můžete mít 100 lidí, kteří nestojí za nic a šest lidí, na kterých to bude stát,“ uvedl dnes Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…