Máma za komunistů seděla, pane Vetchý! Syn Petrušky Šustrové účtuje s hercem

18.04.2013 7:27

Syn Petrušky Šustrové Štěpán Korčiš se na názorové stránce Lidových novin rozepsal o tom, zda má jeho matka zapotřebí "nechat na sebe pořvávat od Ondřeje Vetchého". Jako „ztroskotanec a samozvanec“ je prý na podobné kampaně zvyklá, ale když už se ke křiku přidal i předseda vlády, je prý třeba se jí zastat.

Máma za komunistů seděla, pane Vetchý! Syn Petrušky Šustrové účtuje s hercem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petruška Šustrová

„V boji proti komunismu udělala tolik, kolik si pan Vetchý nezahrál ani ve svých nejdivočejších polistopadových snech,“ píše Korčiš v článku s titulkem "Lidé s vetchým rozumem".

Následuje výčet aktivit Petrušky Šustrové od Hnutí revoluční mládeže na konci šedesátých let, kdy pořádala akce, které dnes považujeme za „happeningy“, ale tehdy byly označované za podvracení republiky. „Ano, měli trockistické ideje, nebo se o nich spíš jen bavili. Ale něco si skutečně mysleli a chovali se podle toho,“ píše. Pak dále vypočítává kariéru své matky přes aktivity ve VONS a mluvčí Charty 77, to celé pod trvalým dozorem StB a reálnou vyhlídkou kriminálu.

A nyní se veřejnosti prezentuje, že páchá v protitotalitním ústavu nějaký levicový puč. „Skutečně někdo připustí, že se Petruška Šustrová podílí na normalizaci?“ ptá se nevěřícně. „Ať si někdo zkusí představit, že máma po dvou letech v komunistickém kriminále pomáhá Filipovi s Grebeníčkem zavírat archivy StB. To je opravdu k smíchu,“ píše. Je prý klidně možné, že ČSSD a KSČM chystají společnou vládu. Ale s tím ÚSTR rozhodně nemá nic společného.

Rozhodně nelze tvrdit, že to, co se děje v ÚSTR, je správné. Ale minulé vedení podle něj skutečně bylo nezbytné vyměnit. „S lidmi, co se znám a s archivem ústavu přišli do styku, se shodnu, že to Žáček ani Herman dobře nedělali,“ píše Korčiš. A to je prý jediná věc, se kterou má problém jeho matka.

Ti, kteří mluví „o levicovém puči a podobných idiociích“, by podle něj měli začít přemýšlet. A pak by si prý mohli sednout, napsat omluvný dopis a poslat jeho matce kytku.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…