Ministr spravedlnosti bude pokračovat v jednání o Bradáčové

23.07.2012 14:38

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek bude v tomto týdnu pokračovat v sérii jednání s představiteli justice. Setká se jak se soudci krajských a vyšších soudů, tak s krajskými státními zástupci.

Ministr spravedlnosti bude pokračovat v jednání o Bradáčové
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek čile gestikuloval a promlouval s poslanci napříč politickým spektrem

Na tento týden je rovněž naplánováno další jednání s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem o jeho návrhu na jmenování Lenky Bradáčové do funkce vrchní státní zástupkyně v Praze. Na tuto schůzku následně naváže i setkání s prezidentkou Unie státních zástupců Lenkou Bradáčovou.

Smyslem těchto setkání je získat nejaktuálnější informace a poznatky o situaci v soustavě soudů a státních zastupitelství, což je nutné pro přijímání jakýchkoliv systémových a personálních rozhodnutí. 

Výše uvedená jednání navazují na schůzky s bývalými nejvyššími státními zástupci, které se uskutečnily v předchozích týdnech, jmenovitě s Bohumírou Kopečnou, Vítem Veselým, Marií Benešovou a Renátou Veseckou, jež mají odborné zkušenosti z dob působení na Nejvyšším státním zastupitelství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…