Náměstek primátora Joch: Nepodpořím člena vlády, která ničí lidem život

21.01.2013 16:02

Mezi podporovatele prezidentského kandidáta Miloše Zemana nejsou jen některé známé osobnosti, ale i řada politiků, třeba z ČSSD. Ti ale podporují expremiéra ve volbě na Hrad ani ne tak za svou stranu, jako za sebe! To je také případ prvního náměstka českobudějovického primátora Miroslava Jocha (ČSSD). Ten pro ParlamentniListy.cz jasně řekl, že nepodpořit Zemana by byl hřích!

Náměstek primátora Joch: Nepodpořím člena vlády, která ničí lidem život
Foto: ČSSD
Popisek: První náměstek českobudějovického primátora Miroslav Joch (ČSSD)

„Rozhodně budu volit a podporuji Miloše Zemana. Nedovedu si představit, že bych ve volbách dal hlas předsedovi TOP 09 a místopředsedovi Nečasovy vlády Karlu Schwarzenbergovi, když tato vláda zachází s lidmi takovým způsobem a dělá z nich žebráky a mnohým ničí život!

A naprosto mne děsí, že se tu pan Schwarzenberg holedbá, jak bude stát na straně těch 'slabých', a přitom jako významný člen vlády a předseda TOP 09 dělá pravý opak. Kdo mu má tedy a co věřit? Přijde mi to opravdu trapné a paradoxní,“ říká Miroslav Joch, který prý sám, jako náměstek primátora dnes a denně vidí, s kolika problémy, včetně existenčních se musí lidé potýkat.

„Nejsou to nemakačenka nebo zneužívači sociálního systému. Naopak, jsou to lidé, na které stát kašle, jsou to staří, postižení, nemocní lidé. Jsou to mladé rodiny s dětmi, jsou to lidé po padesátce, kteří nemohou najít práci a podobně. Vždyť tahle vláda je nejhorší vládou za posledních dvacet let. To není spekulace, to je fakt,“ uvedl Joch s tím, že podpoří zcela jasně Miloše Zemana.

Ať lidi přijdou k volbám!

„Hlavně ale, a to je důležité, ať lidé jdou volit. Ať přijdou k tomu druhému kolu dát hlas. Je jistě každého věc a svobodné rozhodnutí, komu dá svůj hlas, ale nesmírně důležité je k těm volebním urnám přijít,“ upozornil českobudějovický náměstek primátora.

„Nechci tu vykřikovat, že jako člen ČSSD vyzývám voliče, aby volili toho nebo onoho. Ne, říkám to sám za sebe, za svou osobu. A upřímně, nedovedu si představit, že bych měl volit člověka, který popírá Benešovy dekrety, a který v televizní debatě řekl, to, co řekl a jak to řekl. Jen pevně věřím, že zvítězí zdravý rozum a budeme mít českého prezidenta a případně českou první dámu. V tomto říkám, chci zůstat vlastenec a chci podporovat českého prezidenta s českými názory, proto na Hrad podporuji Miloše Zemana,“ dodal Miroslav Joch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…