Náměstí Václava Havla u Národního divadla? Schwarzenbergovi se to nelíbí

23.09.2016 11:04

Osobnosti oslovené serverem Lidovky.cz se shodují na tom, že by po Václavu Havlovi mělo být pojmenováno pražské náměstí. Méně už si jsou jisty tím, že by oním místem měla být piazzetta u Národního divadla.

Náměstí Václava Havla u Národního divadla? Schwarzenbergovi se to nelíbí
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Bývalý prezident Václav Havel

Bývalý blízký spolupracovník Václava Havla Ladislav Špaček je pro: „Souhlasím, podle mě je to skvělé místo, které se nachází nedaleko jeho domu na nábřeží i pozdější kanceláře. To místo je velice úzce spojeno s divadlem, stejně jako osobnost Václava Havla. Kolem piazzetty je navíc i mnoho oblíbených restaurací. Já osobně bych preferoval pojmenování náměstí Václava Havla.“

  • Celý text je ZDE

Trochu jiný názor má bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg: „Podle mě je to místo naprosto špatně zvolené. Vždyť to není náměstí, ale jen plácek mezi domy, který je vhodný maximálně na to, aby si tam kluci cvrnkali kuličky. S výběrem místa tedy naprosto nesouhlasím.“

Socioložka Jiřina Šiklová souhlasí s myšlenkou, aby měl Václav Havel náměstí. „Domnívám se, že jakožto dramatik by měl Havel k takovémuto náměstí blíž, než kdyby to bylo nějaké velké prostranství,“ uvedla.

Výhrady neskrývá architekt Tančícího domu Vlado Milunić: „Mně se to místo nelíbí. Samozřejmě nemůžu za Vaška mluvit, ale myslím si, že by z toho místa neměl radost. S tou myšlenkou souhlasím, ale ta strašná budova Nové scény se mi tam prostě nehodí,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…