Ne. Prostě ne. Až si toto Donald Trump přečte, naštve se

06.12.2016 9:52

Deník The New York Times, který veřejně deklaroval podporu Hillary Clintonové, poskytl prostor pro vyjádření republikánskému voliteli Christopheru Suprunovi. Bývalý hasič a v současné době zdravotník naznačuje, že 19. prosince Donaldu Trumpovi hlas nedá.

Ne. Prostě ne. Až si toto Donald Trump přečte, naštve se
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Trump podle Supruna každý den ukazuje, že není schopen kvalifikovaně vykonávat prezidentský úřad a autor textu dále vzpomíná se slzou v oku na republikánského prezidenta George W. Bushe, který na základě lživých důkazů o jaderných zbraních v Iráku a bez souhlasu OSN vyslal americké vojsko do Iráku. „Bush nebyl dokonalý člověk, ale po tragických událostech z 11. září dokázal náš národ sjednotit. Naopak Donald Trump mezi nás vráží klín,“ soudí Suprun.

Zdravotník Suprun vyčítá Trumpovi, že postrádá zkušenosti v oblasti zahraniční politiky, aby se mohl stát vrchním velitelem, a připomíná dopis podepsaný padesáti republikánskými bezpečnostními experty a odborníky na zahraniční politiku. „Všichni se shodli na tom, že Trump by byl nebezpečným prezidentem,“ cituje Suprun z dopisu a zmiňuje také Trumpovu výzvu, aby Rusové zveřejnili další údajně smazané e-maily Hillary Clintonové.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Anketa

Českem otřásá skandál šňupajícího Jindřicha Forejta. Bylo by na odstoupení, kdyby média zveřejnila nahrávku úplně opilého politika-těžkého alkoholika?

85%
15%
hlasovalo: 2609 lidí

„Americký prezident by neměl být demagog. Trump při svých veřejných setkáváních s voliči vyzýval k násilí a odplatě pro své kritiky. Obklopil se spolupracovníky, jako je Stephen Bannon či generál Michael T. Flynn, jenž má za sebou pestrou minulost. Mimo jiné si ve své kanceláři v Pentagonu instaloval vlastní připojení k internetu. Nepřipomíná vám to něco?“ odkazuje Suprun na Hillary Clintonovou, která používala v době působení v čele ministerstva zahraničí soukromý e-mail.

Suprun také coby dobře informovaný exhasič a zdravotník informuje o obchodních vztazích Trumpa v Argentině, Bahrajnu i jinde. „Ústava přitom výslovně zakazuje přijímat peníze nebo dary od zahraničních vlád. Trump by tak mohl být obviněn ze střetu zájmů,“ žaluje Suprun s tím, že volba příštího prezidenta Spojených států ještě není uzavřená záležitost. „Volitelé by měli hlasovat podle svého svědomí. Věřím, že bychom měli dát hlas někomu kvalifikovanějšímu, jako je například guvernér státu Ohio John Kasich. Před patnácti lety jsem přísahal, že budu bránit svoji zemi i ústavu proti všem nepřátelům. Dne 19. prosince to udělám znovu.“

Mezitím ve státě Wisconsin na žádost prezidentské kandidáty Strany zelených Jill Stein pokračuje ruční přepočítávání hlasů. Jak konstatuje server YoungCons.com, celý proces bude ještě několik dní pokračovat, ale vítězství Donalda Trumpa je po sečtení asi sedminy hlasů neodvratné. Zelení vybrali peníze nutné pro přepočet hlasů pomocí fundraisingu od svých příznivců. Guvernér Wisconsinu Scott Walker nyní požaduje, aby bylo napříště mnohem obtížnější, pokud bude někdo požadovat přepočítávání hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …