Nenávidím vás Evropany, měly vás zemřít tisíce a miliony v Bruselu a Paříži! Politik poslal postřeh z dovolené

13.07.2016 15:12

Tiskový mluvčí politické strany Patrioti Daniel Rovný se na svém facebookovém profilu rozepsal o situaci v Tunisku. Tamní bezpečnostní opatření jsou podle něj drastická a důležitá pro přežití země, která žije z turismu. Zároveň však zřejmě napomáhají k radikalizaci místních. Jaké je však správné řešení, na to odpověď není.

Nenávidím vás Evropany, měly vás zemřít tisíce a miliony v Bruselu a Paříži! Politik poslal postřeh z dovolené
Foto: Reprofoto:YouTube
Popisek: Hotel ve východním Tunisku, kde došlo k útoku na turisty

Anketa

Kterého bývalého premiéra chcete zpět do politické funkce?

1%
34%
1%
55%
1%
3%
hlasovalo: 8573 lidí

Po loňském teroristickém útoku v přímořském letovisku vyhlásila tuniská vláda výjimečný stav a odsouhlasila trest smrti za podezření z terorismu, ke kterému podle Rovného není třeba mít rozhodnutí soudu, stačí vyšší vojenský důstojník.

„Letoviska u Středozemního moře hlídá armáda žoldáků, které vláda najala v subsaharské Africe,“ píše Rovný. Vláda je dobře platí a podle mluvčího Patriotů je najala proto, aby neměli problém střílet tuniské občany. Dostali totiž jednoduchý úkol, za každou cenu bránit turisty z Evropy.

„Turista podle jejich manuálu je evropský běloch, který se nemusí prokázat vůbec ničím jiným než obličejem. Evropští turisté snědšího typu musí použít pas.“ Stanoviště vojáků jsou hustě rozmístěná po letoviscích a jejich osazenstvo nejdřív střílí a pak se ptá. „Z dovolené v Tunisku se tak stala bezpečnější dovolená než na Mácháči.“

Bez turismu by podle Rovného byla v Tunisku „bída a svrab“, situace má však i svou stinnou stránku, která občas vypluje na povrch v podobě nálady vůči právě těm turistům, kvůli kterým hrozí v Tunisku trest smrti. „Občas probublá ven jako křik mladého kuchaře u večeře na francouzskou turistku, která si vzala sama maso, které on krájel: ty bílá evropská kurvo, ty si nebudeš brát maso, jaké chceš, já jsem tu kuchař, který ho krájí a nakládá na talíř,“ píše Rovný.

„Situace je složitá a názor na ni už nemám. Bez turismu Tunisko nepřežije, aby turismus vzkvétal, musí být bezpečno. Bezpečno zde znamená vojsko a výjimečný stav. Islámský stát toto vše ví a podle toho jedná. Jedná podle toho i Evropa?“

 

Celý komentář Daniela Rovného:

Loňský teroristický útok v Sousse v Tunisku předčasně ukončil loňskou turistickou sezónu. Tuniská vláda vyhlásila v zemi výjimečný stav, přijala protiteroristické zákony obsahující trest smrti již za podezření z terorismu (trest lze udělit bez soudu rozhodnutím vyššího vojenského důstojníka viz. články na idnes.cz) Letoviska u středozemního moře hlídá armáda žoldáků, které vláda najala v subsahraské Africe. Včera jsem se bavil ze dvěmi u našeho hotelu jejichž domovem je Angola a jejich kolega je z Konga. V Tunisku jsou v armádě spokojení, vláda platí dobře, v dolarech a hlavně včas. Jejich práci je ochránit turisty za jakoukoliv cenu. Turista podle jejich manuálu je evropský běloch, který se nemusí prokázat vůbec ničím jiným než obličejem. Evropští turisté snědšího typu musí použít pas. Po 250 metrech jsou v letoviscích postaveny skupiny vojáků vždy dva s kalašnikovem a jeden skvěle vybavený s taktickou změřovací zbraní. Celá hlídka je vybavena neprůstřelným setem a nočním viděním. Tuniského občana může na základě podezření zastřelit bez vyzvání na základě zákona o výjmečném stavu. Z tohoto důvodu si myslím vláda najala žoldáky ze vzdálených zemí, aby neměli morální či náboženský problém střílet spoluobčany. Z dovolené v Tunisku se tak stala bezpečnější dovolená než na Máchači neboť jak jsem psal je tu evropský běloch synonymum pro turistu a přežití tuniskeho obyvatelstva.

Na jednu stranu tuniskou vládu zcela chápu, bez turismu zde bude bída a svrab na druhou stranu mince tu tvoří základ pro nové džihádisty. Tu nenávist kterou tyto opatření vyvolala úplně cítíte. Občas probublá ven jako křik mladého kuchaře u večeře na francouzskou turistiku která si vzala sama maso které on krájel: ty bíla evropská kurvo, ty si nebudeš brát maso jaké chceš, já jsem tu kuchař který ho krájí a nakládá na talíř či křik recepčního na ženu stěžující si na chybu hotelu: nenávidím vás evropany, zemřít vás mělo tisíce a miliony v Bruselu a Paříži". Samozřejmě oba pracovníky hotelová ochranka uklidila a nedělám si iluze že dožijí konce roku, ale napětí vyvolané bezpečnostním opatřením a výjimečným stavem zůstává.

Situace je složitá a názor na ní už nemám. Bez turismu Tunis nepřežije, aby turismus vzkvétal musí být bezpečno. Bezpečno zde znamená vojsko a výjimečný stav. Islámský stát toto vše ví a podle toho jedná. Jedná podle toho i Evropa?

reklama

autor: spa

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…