Neumannová půjde na kobereček k Dobešovi

17.07.2010 15:41

Nový ministr školství Josef Dobeš se chce sejít s Kateřinou Neumannovou kvůli mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci.

Neumannová půjde na kobereček k Dobešovi

Velká sláva se totiž konala před šestnácti měsíci, dodnes ale nejsou vypořádány více než stomilionové dluhy organizátorů.

"Uvědomuji si, že tento problém hoří, musíme se s tím rychle vypořádat," řekl Lidovým novinám ministr úřadující od úterý. "Potkám se proto s lidmi, kteří to mistrovství organizovali a měli by nést nějakou odpovědnost za tento výsledek."

Navíc chce Dobeš vládě předložit už několikrát odkládanou zprávu, která by měla vysvětlit, proč se nepodařilo udržet vyrovnaný rozpočet i přes čtvrtmilionovou dotaci od vlády.

Rád by věc projednal už na příštím zasedání vlády, tedy sedmadvacátého července.

A kdo párty zaplatí?

Zbývá se dotázat, kdo zaplatí za nákladné mistrovství. Podle posledních informací by to měl být stát, který se prý do hry zapojil v momentě, kdy bývalá ministryně školství Dana Kuchtová dosadila do čela pořadatelského týmu Neumannovou.

S tím ale zásadně nesouhlasí nový ministr financí Miroslav Kalousek. "Nevidím jediný důvod, proč by za nepodařenou organizaci libereckého šampionátu měl platit daňový poplatník," řekl serveru Týden.cz.

Čtěte také:
Podpis Neumannové a záruka Topolánka byly nanic, zoufají věřitelé

Foto: ceskenoviny.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…