Nevyměnili jsme sliby za koryta, hájí svou partaj Babák

10.03.2011 0:00

Poslanec za Věci veřejné Michael Babák odmítá nárůst přímých daní, naopak daňovou progresi by podpořil.

Nevyměnili jsme sliby za koryta, hájí svou partaj Babák

„Rozhodně nejsem pro zvyšování přímých daní, možná jen minimálně," řekl Babák v chatu na stranickém webu. Peníze by podle něj bylo možné získat zefektivněním státu, takové reforma je ale běh na dlouhou trať. „Moloch pod názvem stát se velice těžko formuje, vzhledem k tomu, že to spoustu úředníkům vyhovuje," vysvětlil.

Otázky čtenářů se stočily i na důchodovou reformu, s jejíž podobou nejsou Věci veřejné úplně spokojeny. Je pravděpodobné, že se strana bude snažit na čtvrtečním jednání K9 prosadit nějaké změny stávajícího konceptu reformy, Babák pak bude připraven takové novinky podpořit.

Program za koryta

Někteří véčkaři byli ale ostřejší. Bohuslav Preissler se Babáka napřímo zeptal, proč „se strana tak hnala ke korýtkům a z jejích slibů před volbami zbylo torzo," kde jsou slibovaná pracovní místa a proč VV ustoupily nátlaku lékařských odborů.

„Možná je to potřeba vnímat, že máme cca 10% v parlamentu maximálně 1/3 v koalici, což si myslím, že odpovídá našim slibům. Upřímně také musím říci, že jsme si to před volbami představovali jednodušeji a rychleji. Prosím ještě o trochu strpení a třeba změníte názor," hájil v závěru internetové debaty svou pozici politik.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …