ODS postaví billboardy zaměřené proti protirestitučním plakátům ČSSD

31.08.2012 6:20

Občanští demokraté v pátek představí billboardy, kterými odpovídají na kampaň ČSSD proti církevním restitucím. Mají upozornit na přínosy majetkového vyrovnání s církvemi a s nadsázkou poukázat na to, že i ČSSD v minulosti restituovala. Sociální demokraté se několik let soudili o své pražské sídlo Lidový dům, který nakonec získali. Informuje ČTK.

ODS postaví billboardy zaměřené proti protirestitučním plakátům ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Propagační obrázek Čssd k církevním restitucím

Vizuální odpověď na kampaň ČSSD v pátek představí předseda ODS Petr Nečas a další lídři strany. Podle ODS jde především o reakci na krok ČSSD. Plakátů, které odpovídají na kampaň levicové opozice, mají být desítky v různých městech ČR.

Modrá ruka předává pytel peněz ruce duchovního, vymyslela ČSSD

Sociální demokraté v posledních týdnech zdůrazňují téma církevních restitucí ve své volební kampani. Rozmístili mimo jiné billboardy, na nichž je nápis ODS a TOP 09 chtějí darovat církvím 134 miliard u obrázku modré ruky dávající pytel druhé ruce, zřejmě duchovního. Plakáty ČSSD ostře kritizovaly církve. Sociální demokraté tvrdí, že míří jen proti vládní verzi vyrovnání s církvemi.

Zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi označuje Nečasova vláda za jeden ze svých klíčových návrhů. Ve sněmovně už jednou těsně uspěl. Vrátil ho ale levicový Senát. K jeho prosazení nyní vláda potřebuje 101 hlasů. Pochybnosti o návrhu má prezident Václav Klaus. Sněmovna by o vyrovnání s církvemi měla rozhodovat už na schůzi, která začíná v úterý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…