Paroubek: Jsou okamurovci opravdu opozice?

30.04.2013 20:44

Šéfa NS-LEV 21 Jiřího Paroubka zaráží, kdo všechno podporuje hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Vzhledem k tomu, že jej ocenili i někteří koaliční poslanci, Paroubka zajímá, zda je s nimi možné počítat i pro hlasování o nedůvěře.

Paroubek: Jsou okamurovci opravdu opozice?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

"Součástí přípravného výboru nového „politického“ uskupení Tomia Okamury se stali rovněž poslanci Radim Fiala a Aleš Roztočil. Vzhledem k tomu, že Tomio Okamura v posledních měsících proslul mimo jiné jako kritik současné vlády, předpokládám, že jeho názor na Nečasovu vládu sdílejí i oni. Vyzývám je proto, aby se v tomto směru jednoznačně vyjádřili. Budou podporovat Nečasovu vládu, anebo lze s jejich hlasy počítat pro případné další hlasování o nedůvěře vládě?" ptá se Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Předsedu NS-LEV 21 by zajímalo, zda Okamurovu hnutí jde o podporu přímé demokracie. Současná vláda totiž podobným krokům nakloněna není, Paroubek proto nechápe, jak je možné, že jmenovaní poslanci jsou stále ještě její součástí.

"Pokud tedy myslí svou věc skutečně vážně, očekávám, že se budou od dnešního dne chovat jako plnohodnotní opoziční politici a přispějí k co nejrychlejšímu konci Nečasovy vlády. V opačném případě lze celý projekt považovat za pouhou hru stínů," napsal v prohlášení Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…