Peake kdysi Dobešovi „zachránila zadek“. Teď jí vadí jeho lidi

02.08.2012 21:32

Podle slov Karolíny Peake kdysi ministrovi dopravy Pavlu Dobešovi „zachránila zadek“ před Vítem Bártou a zbytkem Věcí veřejných. Nedávno přitom sama mluvila o tom, že by měl opustit svůj úřad. Vadí jí registr vozidel, ale i lidé, kterými se Dobeš obklopuje.

Peake kdysi Dobešovi „zachránila zadek“. Teď jí vadí jeho lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

„V registru spatřuji celou řadu problémů. Už od toho, jakým způsobem byla vybrána firma, která nakonec registr dělala. Ministerstvo dopravy pro to nějaké logické vysvětlení má, ale myslím si, že ten výběr šel udělat lepším a lacinějším způsobem. Ministerstvo chtělo registr rychle spustit a to bylo také důvodem výběru této firmy,“ vysvětluje Karolína Peake v rozhovoru pro Týden.cz.

Nyní už po odchodu ministra nevolá. „Vadilo mně, že ministerstvo jasně a včas neprohlásilo, že je tady problém, že je něj zodpovědný ten a ten, a nezačalo konat. Místo toho začalo kosit úředníky až poté, co registr několikrát spadl. Proto jsem chtěla odchod ministra,“ prohlásila.

Kromě registru však Peake vadí i skupina lidí, kterými se Pavel Dobeš obklopuje. „Ano, je pravda, že v některých soukromých rozhovorech s panem ministrem i posléze na poslaneckém klubu jsem mu říkala, že se kolem ministerstva dopravy pohybují lidé, se kterými nechci, aby byla naše strana spojována,“ potvrdila. Jako konkrétní jména uvedla poradce a lobbisty Jiřího Frkala a Zdeňka Franka.

„Kolem těch lidí jsou všelijaké spekulace a já si hlavně nepřeji, aby byli jakkoli spojováni s naší politickou stranou. Zvlášť když jsem je nikdy neviděla a nedala jsem jim žádný mandát naši stranu zastupovat,“ zlobí se Peake.

Dobeš jí prý slíbil, že styky s nimi omezí, což šéfce LIDEM stačí. Rozhodně odmítla, že by se „kamarádila“ s Vítem Bártou, který by vedl tyto útoky proti Dobešovi. „Považuju za velikou úlevu, že už s ním nemusím spolupracovat. Můj odchod z Věcí veřejných byl načasovaný tak, že jsem do určité míry zachránila zadek Pavlu Dobešovi. Na grémiu se totiž jasně řešilo, že má odejít a že VV budou tlačit na jeho odchod. Dodnes tehdy přednesené důvody považuji za naprostou hloupost,“ uzavřela Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…