Platí kampaň Fischerovi, aby se na Hrad nedostal Švejnar

25.07.2012 6:50

Kandidáti v přímých prezidentských volbách mají různé sponzory na svou kampaň. Ti peníze posílají často ze soukromých důvodů, tak jako podnikatel Mikuláš Šveda. Ten daroval přes dva miliony korun Janu Fischerovi, a to jen proto, že si nepřeje možnou výhru jeho protikandidáta Jana Švejnara.

Platí kampaň Fischerovi, aby se na Hrad nedostal Švejnar
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Majitel sítě směnáren Exchange Mikuláš Šveda byl roky v konfliktu s Československou obchodní bankou. Tam v dozorčí radě Švejnar zasedá. Šveda instituci zažaloval proto, že mu banka údajně přetahovala klienty díky znalostem o jejich účtech.

"Nechci, abychom měli za prezidenta někoho, kdo se podílel na boji proti nebankovním směnárnám, a jestliže se na tom podílel, tak pak Švejnar není charakterní člověk,“ cituje server iDnes.cz Švedu.

Jinému kandidátovi, Vladimíru Dlouhému, daroval na kampaň nejvíce peněz Vladimír Kovář ze softwarové firmy Unicorn. Ten před léty těžce sháněl peníze na rekonstrukci zchátralé Petrovy boudy v Krkonoších. Ta nakonec vyhořela. Když však nyní kandiduje Dlouhý, peníze si Kovář našel. A to rovnou dva miliony.

I Šveda, i Kovář ale ujišťují, že jejich byznys není nijak závislý na státu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…