Popravila Lessyho vláda? Ať si každý udělá obrázek sám

29.08.2012 20:34

Podle Petra Lessyho jsou celkem očividné okolnosti jeho odvolání coby policejního prezidenta. V rozhovoru pro LN poukázal například na to, jak rychle bylo jeho odvolání provedeno.

Popravila Lessyho vláda? Ať si každý udělá obrázek sám
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

„Bylo mi ráno sděleno obvinění z pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby. Na základě toho jsem byl s okamžitou platností propuštěn. Odevzdal jsem průkaz, nejsem v tuto chvíli policista. Samozřejmě se ale proti těmto účelovým krokům budu bránit,“ prohlásil Petr Lessy v rozhovoru, jehož plné znění bude ve čtvrtečních LN.

„Překvapuje mě, že sotva jsem převzal zahájení trestního stíhání, tak do 30 minut jsem dostal odůvodnění, proč končím. Bylo téměř identické. Ministr tak musel vědět, co je v záznamu o trestním stíhání,“ poukazuje Lessy.

Spolu s tím nevyvrátil, že by v celém případu šlo o „popravu od koalice“. „Nemám pro to důkazy, ať si každý udělá obrázek sám. I dle rychlosti provedení a všech dalších detailů,“ naznačil.

Lessyho nástupcem se stal Martin Červíček, který žije s političkou ODS Janou Černochovou. Jeho možné ovlivnění ale strana odmítá. Opozice si však stěžuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…