Potvrzená revolta proti Nečasovi. Hrozilo se pádem vlády kvůli zvýšení daní

13.07.2012 8:51

Úterní jednání poslaneckého klubu ODS bylo dlouhé, bouřlivé a proti premiéru Nečasovi se na něm kvůli zvyšování daní postavila řada poslanců. Informaci, kterou již v úterý jako první přinesly ParlamentníListy.cz dnes potvrdila další média.

Potvrzená revolta proti Nečasovi. Hrozilo se pádem vlády kvůli zvýšení daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Hospodářské noviny dnes přinesly informaci, že na úterním jednání poslaneckého klubu ODS se proti Petru Nečasovi vzbouřili někteří poslanci. I Česká televize zmínila, že proti daňovým návrhům protestoval například poslanec Boris Šťastný, který vyhrožoval položením mandátu.

Podle Hospodářských novin se Šťastnému především nelíbilo, že premiér prosadil zvyšování daní příliš autoritativně. Rovněž zpochybnil údaje ministerstva financí, prokazující nezbytnost zvyšování daní. „Dlouhodobě se neztotožňuji s myšlenkou zavedení „solidární“ daně,“ řekl HN Boris Šťastný. S podobným názorem prý vystoupili i další poslanci. Hospodářské noviny citovaly poslance Tomáše Úlehlu: „Rozhodně se mi nelíbí milionářská daň. Vnímám to jako perzekuci živnostníků.“

Již v úterý přinesly ParlamentníListy.cz informaci, že kromě Šťastného, který v debatě vystoupil hned několikrát, se proti změnám daní z dílny ministra financí Kalouska ozvali i poslanci Petr Tluchoř, Marek Šnajdr, David Šeich či Jana Černochová.   

„Petr Nečas zdůraznil, že otevření jednání o balíčku by znamenalo pád vlády, protože by se nestačil schválit státní rozpočet na příští rok a navíc už to jde do třetího čtení, těžko by se to vracelo zpět. Debata byla tedy dlouhá a poměrně dramatická,“ popsal průběh jednání zdroj z ODS.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…