Pozor, pozor. Kritici „proruského“ Miloše Zemana by měli všeho nechat a zbystřit

14.07.2016 11:51

V mongolské metropoli se od pátku do soboty uskuteční summit skupiny evropských a asijských zemí, při kterém českou delegaci povede prezident Miloš Zeman. Během schůzky ASEM (Asijsko-evropské setkání) by se měl český prezident setkat i s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem, informuje server RIA Novosti. Kromě zástupců většiny evropských zemí se na schůzi objeví i Donald Tusk a Jean-Claude Juncker.

Pozor, pozor. Kritici „proruského“ Miloše Zemana by měli všeho nechat a zbystřit
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman vystupuje z letadla v mongolském Ulánbátaru

Česká delegace do Asie odletěla ve středu večer. To alespoň vyplývá z programu, který ČTK poskytl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Rusko bude na v pořadí již jedenáctém setkání mezi zástupci zemí Evropy a Asie reprezentovat předseda vlády Dmitrij Medveděv, který by se měl do hlavního města Mongolska dopravit ve čtvrtek večer a jako první se setkat s mongolskými členy vlády, včetně prezidenta hostující země.

Následující den se má Medveděv podle programu zúčastnit plenárních zasedání, na kterých vystoupí v pozici „hlavního mluvčího“ skupiny asijských zemí. Ve stejný den je na programu rovněž projev prezidenta Evropské komise Jeana-Clauda Junckera a německé kancléřky Angely Merkelové.

Ruský premiér má též na programu hned několik setkání s evropskými a asijskými lídry. Během prvního dne by se měl setkat s předsedou vlády Bangladéše, prezidentem Švýcarska, holandským premiérem a v neposlední řadě by se měl setkat i s prezidentem České republiky Milošem Zemanem.

Právě bilaterální jednání by měla být hlavním bodem programu mnoha přítomných, jelikož dávají více prostoru k navázání přímé komunikace mezi zástupci dvou zemí. Podle tiskového mluvčího Hradu Ovčáčka budou jednání zaměřena na hodnocení spolupráce a její perspektivy v příštím desetiletí.

Hlavními tématy setkání by měla být hledání cest k užší spolupráci mezi zeměmi Asie a Evropy, boj s globálním terorismem a pašeráctvím, mezináboženský dialog, boj proti praní špinavých peněz a obchodování s bílým masem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…