Pravičáku, vrať se z prázdnin. Marek Benda a Gazdík zajišťují plnou účast proti Rusnokovi

06.08.2013 6:57

Strany bývalé pravicové trojkoalice před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka mobilizují poslance, stahují je dokonce i z dovolené. Chtějí totiž předvést prezidentu Miloši Zemanovi svoji "stojedničkovou" většinu.

Pravičáku, vrať se z prázdnin. Marek Benda a Gazdík zajišťují plnou účast proti Rusnokovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Prezident se chystá ve sněmovně vystoupit, mohl by tak parlamentní většinu vidět na vlastní oči. Koalice doufá, že poté už nebude vyžadovat 101 notářsky ověřených podpisů.

"Všichni mi potvrdili účast," řekl deníku Právo šéf klubu TOP/STAN čítajícího 42 poslanců Petr Gazdík. Doufá, že ve středu přijde všech 101 poslanců a dokážou tak podporu nominace Miroslavy Němcové (ODS) na premiérku. "Zcela jasně se ukáže, jestli 'stojednička' existuje, nebo neexistuje. Jestliže ano, tak by měla dát najevo, že v Česku je stále parlamentní demokracie," doplnil Gazdík.

Šťastný přeruší dovolenou

Například poslanec za ODS Boris Šťastný se kvůli hlasování vrací z dovolené v Chorvatsku. Odmítl spekulace, že by nakonec nedorazil a snížil tak kvorum nutné pro schválení důvěry Rusnokovu kabinetu. "Jsou to bláboly a fámy, někdo hraje svoje hry," řekl v pondělí Právu.

Šéf 50členného klubu ODS Marek Benda věří, že jeho strana bude aktivně hlasovat proti důvěře Rusnokovi. "Nemám žádné informace, že by tomu bylo jinak. Ani si to neumím představit," řekl deníku Benda.

Podobně mluví také místopředseda ODS Jiří Pospíšil. "ODS pro podporu vlády Jiřího Rusnoka hlasovat nebude," napsal ve svém prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: adr

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…