Pražské ANO: Trojkoalice už má patrně jiné koaliční partnery

30.10.2015 11:31

Reakce Trojkoalice, která dnes odešla od jednacího stolu s pražskými koaličními partnery, je podle ANO nepochopitelná. Trojkoalice ukázala, že má asi jiné potenciální koaliční partnery, řekl po jednání předseda klubu, odvolaný radní Michal Hašek. Podle něj jde ze strany Trojkoalice o "politikaření". O dalším postupu se klub ANO poradí dnes odpoledne.

Pražské ANO: Trojkoalice už má patrně jiné koaliční partnery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politické plakáty v ulicích Prahy. Do termínu voleb zbývá týden

"Máme zájem na tom, aby byla kontinuita, aby tento destruktivní prvek byl v krátké době vyřešen a hledáme nyní shodu v širokém spektru," uvedla náměstkyně Eva Kislingerová, která na dnešním jednání zastoupila nemocnou primátorku Adrianu Krnáčovou. Trojkoalice podle Haška řekla, že nechce jednat s ANO, ale s primátorkou. "Trojkoalice už má zřejmě nějaký jiný plán," doplnil.

Klub ANO je prý jednotný. Zda začne jednat o případné koalici s jinými stranami, říct Hašek nechtěl. "Nezavíráme si vrátka u nikoho, závěry bych chtěl ponechat až po tom, co situaci probere klub," řekl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…