Pražskou Letnou čekají přestavby

13.08.2012 22:45

Zamýšlené úpravy se týkají podzemí pod Stalinovým pomníkem na Letné. Pražští radní jej plánují využít jako prostor k pořádání výstav, které by přilákaly návštěvníky. "Není tam teď nic jiného než pěkný výhled na Prahu a těch jsou ve městě desítky," uvedl pro Aktuálně.cz radní pro kulturu Václav Novotný (TOP 09).

Pražskou Letnou čekají přestavby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Turisté v Praze

Podle slov Novotného by tato návštěvnická atrakce pomohla rozptýlit koncentrovaný turistický ruch v centru města, který zatěžuje tamější obyvatele. Řešením by podle něj mohla být alternativní turistická trasa. „Nabízí se trasa z Královské zahrady přes Chotkovy sady a Stalinův pomník do Pařížské ulice. Jenže důvod dojít až k pomníku zatím chybí," podotkl.

Novotný se nechal slyšet, že by chtěl úpravy stihnout do voleb v roce 2014. Zároveň zdůraznil, že rekonstrukce zamýšlí zrealizovat co nejúsporněji. Z toho důvodu se například návštěvníci nedočkají výstavy obrazů, neboť potřebná klimatizace je poměrně nákladná.

Ondřej Mirovský ze Strany zelených ale poukázal na to, kvůli problémům se statikou bude potřeba stabilizace, která by mohla stavbu prodražit.

V úterý zasednou pražští radní k projednání zřízení speciální komise, která by měla za úkol připravit konkrétní návrh úprav na Letné. Kromě přestavby podzemí by měla uvažovat i o celkové revitalizace Letenské pláně a vytvoření nové kulturní stezky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…