Pražský primátor se pustil do Šťastného: Přeje si návrat starých pořádků

25.04.2013 19:23

Pražský primátor Bohuslav Svoboda byl hostem pořadu Interview 24.Hovořil o problémech v koalici, ale odmítl, že by se rozpadala. Vyjádřil se také k dalším potížím v Praze, např. k dopravnímu podniku nebo Opencard.

Pražský primátor se pustil do Šťastného: Přeje si návrat starých pořádků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

V pražské koalici existuje mnoho sporů. Za ODS dnes odešli ze zastupitelstva Boris Šťastný a Milan Richter, kteří oba vedení města ostře kritizovali. „Obávám se, že nemluví pravdu. Když se podíváte na naše webové stránky, zjistíte, že všechno, co děláme, tam je. Nikdy dříve to tak nebylo,“ prohlásil Svoboda.

Šťastný dokonce používal slova o klientelismu nebo netransparentnosti. „To, co Boris Šťastný říká, je stížnost někoho, kdo miloval jiné, staré pořádky. Já ale doufám, že takové pořádky se na pražskou radnici už nikdy nevrátí,“ říká primátor.

Svoboda také uznal, že nadále pokračují problémy Dopravního podniku Praha. „To nové vedení neřeší problémy tak, jak by mělo,“ uvedl Svoboda s tím, že nový ředitel sice nastartoval některé změny, ale celý proces se zastavil. „Všechny práva akcionáře využijeme k tomu, abychom se tento stav pokusili napravit,“ doplnil primátor.

Celá rada města je obviněna policí kvůli kauze Opencard. „Toto všechno není pravda. My jsme neudělali žádné netransparentní řízení. My jsme prostě pokračovali v tom, co bylo nasmlouváno dávno před námi,“ říká Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…