Předseda ČSSD se pustil do vlády. Zničila ekonomiku, my to změníme

01.05.2013 10:26

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka zkritizoval u příležitosti Svátku práce současnou vládu. Kabinet podle něj pouze privatizuje, nestará se o nezaměstnanost a způsobil největší dluh v historii.

Předseda ČSSD se pustil do vlády. Zničila ekonomiku, my to změníme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Naše země má největší dluh v historii, klesají reálné příjmy, roste nezaměstnanost. Není to důsledek krize, ale způsobila to tato vláda“,“ vyjmenoval Sobotka. To ale podle něj není všechno.

Vláda, která se hlásí k rozpočtové zodpovědnosti, dělá podle Sobotky pravý opak. „Máme největší pokles v ekonomice od roku 1997,“ říká Sobotka s tím, že navíc máme největší nezaměstnanost od roku 1989.

Předseda největší opoziční strany zkritizoval snahu vlády zprivatizovat státní sektor. „Práci nemohou najít absolventi, máme velký podíl nezaměstnaných do pětadvaceti let, máme mnoho nezaměstnaných v předdůchodovém věku,“ uvedl Sobotka.

„Pokud uspějeme v příštích volbách, zlepšíme situaci našich občanů,“ slíbil jménem ČSSD, která chce obnovit fungování státu ve všech oblastech a napravit důsledky pravicových reforem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…