Protonové centrum hledá příležitosti v Rusku. Vyrazilo s Nečasem

28.05.2013 12:31

V rámci podnikatelské delegace, která s premiérem Petrem Nečasem v neděli vyrazila do Ruska, nabízí své možnosti i pražské protonové centrum. Nejmodernější onkologické pracoviště má velký zájem o ruskou klientelu a rovněž o spolupráci se zdravotnickými zařízeními z této země.

Protonové centrum hledá příležitosti v Rusku. Vyrazilo s Nečasem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Protonové centrum bylo budováno v nemocnici Na Bulovce od roku 2006 jako středisko moderní onkologické léčby. Mělo léčit onkologická onemocnění na principu protonového ozařování. To je považováno za velmi přesné a navíc nepoškozuje zdravé tkáně.  

Internetový deník Insider přinesl informaci, že zástupci centra Václav a Pavel Laštovkovi jsou součástí podnikatelské delegace, která doprovází premiéra Petra Nečase při jeho cestě do Ruska. Početná skupina českých podnikatelů má s podporou ministerského předsedy v Rusku sondovat možnosti obchodní spolupráce.

„Zástupci protonového centra byli skutečně pozváni, aby se k premiérovi a ministrovi průmyslu a obchodu při nejvýznamnější letošní cestě připojili,“ potvrdil mluvčí centra Vladimír Šulc pro Lidové noviny. Mluvčí Úřadu vlády Jakub Stadler uvedl, že centrum do delegace oficiálně doporučil Svaz průmyslu a dopravy.

Protonové centrum se podle něj jede do Ruska prezentovat jako nejmodernější zařízení na léčbu rakoviny v celé Evropě. Nejedná se přitom o jediné zdravotnické zařízení, které láká do Česka ruské pacienty. „Každý rok máme třicet ruských pacientů,“ uvedl pro Lidové noviny například Ladislav Pilka z Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie Reprofit v Brně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…