Putin chce změnit Evropu. Vydává na to miliony, varuje bratranec zavražděného Němcova

29.02.2016 21:08

Bratranec zavražděného ruského politika Borise Němcova, ruský novinář Igor Eidman, varuje před ambicemi kremelského vládce Vladimira Putina. Prý chce rozeštvat Evropu. Prvním krokem má být politická poprava německé kancléřky Angely Merkelové. Ale je to opravdu jen první krok. Merkelové se chce zbavit, protože se ho nebojí.

Putin chce změnit Evropu. Vydává na to miliony, varuje bratranec zavražděného Němcova
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

„Podle Eidmana zapadá výměna Merkelové do širšího plánu, který má Putin s Německem: Šlo by jen o startovní výstřel pro nové politické směřování země a pro ostré vychýlení doprava směrem k neoautoritativnímu režimu. Putinovy ambice jsou ale ještě větší: Rád by změnil liberální evropskou společnost a partnery v NATO vyprovokoval proti myšlence integrace Evropy. Uprchlická krize mu přichází jako na zavolanou. Jak uvedlo německé vydání listu Huffington Post, vede již Kreml regulérní informační válku, na kterou vydává miliony,“ píše server Pavla Šafra Svobodné fórum.

Merkelová je politička, která vyrůstala v komunistické části Německa, takže ví, co může od někdejšího agenta sovětské KGB Vladimira Putina čekat. Při osobním setkání mu prý dala najevo, že se ho nebude bát. A to se prý Putinovi nelíbí. Bohužel mu pomáhá řada západních intelektuálů, kteří kritizují Západ a jeho protiváhu vidí ve vládě Vladimira Putina. Jedním z hesel protiuprchlického hnutí Pegida v Drážďanech zní Merkelová na Sibiř, Putin do Berlína. Podle Eidmana to není náhoda.

K dovršení všeho zlého navíc řada západních podnikatelů i politiků volá po zrušení sankcí namířených vůči Rusku, aniž bude Putin nucen nějak korigovat svou politiku. Eidman v této souvislosti připomíná tezi, kterou razil už Lenin. „Evropská buržoazie nám sama prodá provaz, na kterém ji oběsíme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…