Ransdorf konečně splatí své dluhy. Šéfka jeho kanceláře si od něj koupila byt

12.05.2014 13:32

Byt europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) převzala do vlastnictví vedoucí jeho kanceláře Helena Suchá. Server iDnes.cz to zjistil z katastru nemovitostí. Ransdorf tak získal peníze na splácení třímilionového dluhu, který má u spořitelního družstva Unibon.

Ransdorf konečně splatí své dluhy. Šéfka jeho kanceláře si od něj koupila byt
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Eurposlanec Ransdorf vybírá poštu

Byt v pražských Záběhlicích prodal Ransdorf na začátku letošního března Heleně Suché. Katastrální úřad uvedl změnu vlastníka v dubnu. Jedná se o 3 + 1 a politik o něj přišel kvůli dluhu ve výši tři miliony a 39 tisíc korun.

Podle Suché má nyní Ransdorf všechny dluhy splacené

Ransdorfovi hrozila exekuce bytu. Dražbu se mu však podařilo dvakrát na poslední chvíli odvrátit. Naposledy to bylo v listopadu loňského roku.

„Pan Ransdorf má své dluhy splacené a to je jediné, co vám k tomu řeknu," řekla Suchá serveru iDnes.cz a dále už nekomentovala, proč si byt pořídila. Také europoslanec se k prodeji bytu odmítl vyjádřit.

Peníze z bytu jsou v úřední úschově. Exekuce se má zastavit v květnu

Podle politikova právníka Romana Havlína si Suchá byt pořídila na hypoteční úvěr a zčásti do něj vložila vlastní peníze. Kolik byt celkově stál, ale neprozradil. Server iDnes.cz připomíná, že znalec, který připravoval dražbu bytu, vyčíslil jeho tržní hodnotu na 2,3 milionu.

Přestože Ransdorf byt prodal, exekuce stále běží. Její vykonavatelka Ivana Pýchová ale potvrdila, že by měla být ukončena v květnu. „Valná většina peněz je v úřední úschově, odkud budou uvolněny, až bude v katastru zapsáno vše tak, jak má být,“ řekla serveru iDnes.cz a připomněla, že Ransdorf už část dluhu splatil v loňském roce.

Zadlužený Ransdorf znovu kandiduje do Evropského parlamentu

Ransdorf se ovšem nepotýkal jenom s pohledávkou Unibonu. V roce 2012 mu hrozila exekuce kvůli směnce na 700 tisíc korun, kterou podepsal Vratislavu Šlajerovi. S ním se ovšem později dohodl na vyrovnání.

V insolvenčním rejstříku se píše také o směnce na sedm milionů korun, kterou Ransdorf podepsal Miroslavu Branovi. I za to se mohl europoslanec dostat do úpadku, soud to ale odmítl.

Ransdorf tvrdil, že se zadlužil kvůli volební kampani. Nikdy ovšem veřejně neprohlásil, komu dluží a o kolik peněz se jedná. I přes tyto nejasnosti politik znovu kandiduje do Evropského parlamentu. Z KSČM dokonce získal řadu nominací a dostal se na čtvrté místo na kandidátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…