Rath si úplatky šetřil pro sebe. ČSSD moc peněz nedal

25.07.2012 22:25

Sociální demokraté ve svých výročních zprávách píší, že jim vazebně stíhaný David Rath poslal od nástupu do funkce hejtmana necelých pět tisíc. Peníze navíc neskončily ve straně, ale byly součástí oficiální povodňové sbírky. Ze všech hejtmanů byl tedy nejskoupější, přestože se tvrdí, že peníze v krabici od vína chtěl použít na financování volební kampaně.

Rath si úplatky šetřil pro sebe. ČSSD moc peněz nedal
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

"No jo, to musíme nějak tu bestii nakrmit. Co je tady to další věc... v podstatě já furt musim hlídat, aby voni, tam je těch lidí, kteří prostě najednou teď cejtěj, tak jsou volby, že jo, ještě uhlídat, aby ti to neukradli druhou stranou," říká Rath v policejních odposleších, které zveřejnil server Aktuálně.cz.

Česká televize z výroční zprávy o hospodaření ČSSD ale zjistila, že proti jiným hejtmanům byl Rath poměrně skoupý. Jihomoravský hejtman Michal Hašek například sociální demokracii loni daroval 105 tisíc korun. Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek 100 tisíc a Stanislav Eichler coby liberecký hejtman 70 tisíc korun.  

ČSSD se navíc nyní pře právě o způsob financování strany. Moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas obvinil předsedu Bohuslava Sobotku, že údajně radil hejtmanům, aby využili své pozice k získávání peněz pro stranu. Sobotka to odmítl a postavili se za něj i další hejtmani. Jako první upozornil na spor deník Právo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…