Senátoři chtějí vyznamenání pro psychiatra Hubálka či herce Lipského

29.05.2013 15:32

Senát navrhuje 36 osobností na udělení nebo propůjčení státního vyznamenání. To nejvyšší - Řád Bílého lva - by měli podle senátorů dostat ruský legionář a účastník prvního i druhého odboje Ondřej Mézl a pilot britského královského letectva Milan Malý.

Senátoři chtějí vyznamenání pro psychiatra Hubálka či herce Lipského
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

Seznam dále obsahuje pět nominovaných na Řád TGM, potvrdila tajemnice senátu Eva Davidová. Jsou mezi nimi i bývalý senátor Petr Pithart nebo poslední politický vězeň, který zemřel ve vězení, Pavel Wonka. 

„Dalších 29 osobností navrhuje Senát na udělení Medaile za hrdinství nebo za zásluhy. Nutno ale dodat, že jde jen o návrhy. Seznam nemusí být konečný, jednotliví senátoři totiž mohou přinášet další jména, o kterých pak horní komora bude hlasovat,“ upřesnila Davidová. 

Mezi jmény, která figurují v seznamu na udělení Medaile za zásluhy, je i vědkyně a současná senátorka Eva Syková, psychiatr Slavomil Hubálek in memoriam, herec Lubomír Lipský nebo atletka Jarmila Kratochvílová. Definitivní seznam osobností, které Senát navrhuje vyznamenat, předá prezidentovi Miloši Zemanovi po schůzi 20. června.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…