Sněmovna se ve čtvrtek sejde. Stávce navzdory

14.06.2011 7:23

Zasáhne 'stávka papalášů' i provoz sněmovny? Už z jejího pojmenování se dá vyvodit, že pravděpodobně ano. Zákonorárci však zatím se žádným omezením nepočítají. Ve čtvrtek chtějí projednávat kauzu Promopro i Hegerovu zdravotnickou reformu.

Sněmovna se ve čtvrtek sejde. Stávce navzdory

Podle plánu by čtvrtek měl být věnován písemným a ústním interpelacím, opoziční poslanci si už brousí zuby na ministra obrany Alexandra Vondru a šéfa resortu financí Miroslava Kalouska, kteří budou muset vysvětlovat okolnosti kauzy Promopro.

SLEDUJEME téma: STÁVKA
SLEDUJEME téma: KAUZA VONDRA

Jak řekl Právu předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, poslanci nevidí důvod, proč čtvrteční program přesouvat. „Navíc máme velký zájem, právě v souvislosti se stávkou, na možnosti interpelovat premiéra i členy vlády," uvedl. Sobotka nepočítá s tím, že by se Vondra s Kalouskem do sněmovny nedostali, neboť jejich interpelace bude i v zájmu odborářů, kteří jim tedy cestu „jistě uvolní".

ParlamentníListy.cz psaly:
Vůdce stávky: Nejsem levičák, Kalousku, ty šoumene navoňenej
Nejsem zbabělec. S nespokojenci promluvím, tvrdí Kalousek u vína

Němcová: Poslanci si cestu nějak zorganizují

Dolní komora zatím spoléhá na poslance, že se do sněmovny i přes dopravní kolaps dokážou dopravit. „Žádný krizový scénář na čtvrtek nepřipravujeme. Poslanci již budou v Praze a cestu po městě si nějak zorganizují," řekla k tomu Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Podle ní se zatím ze čtvrtečního jednání neomluvil jediný poslanec. Na druhou stranu však Němcová připustila i možnost odročení jednání, pokud by se poslanci nakonec skutečně do práce nemohli dostavit.

Čtěte také:
Stávka bude ve čtvrtek. A s ní živelné blokády, hrozí odbory 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …