Sobotka je na tom prý vážně špatně. Už jej kritizuje dokonce i Alexander Mitrofanov

18.02.2016 16:51

Novinář Erik Best přišel s novým politickým tahem, jak vyřešit současnou krizi. Je jím takzvaný „posun k Zemanovi“, který je vhodný pro všechny ty, již mění názor ob den. Problém to však představuje pro politické komentátory, pro které je prezident nejhorší noční můrou. Ani jejich trpělivost však není nekonečná.

Sobotka je na tom prý vážně špatně. Už jej kritizuje dokonce i Alexander Mitrofanov
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Posun k Zemanovi“ je možnost, jak si dnes zachovat politickou funkci, pro všechny, kterým nezáleží na pevném názoru. Není však zdaleka pro každého. Na druhou stranu však podotýká, že už i Zemanovým kritikům dochází pára.

Zmiňuje pak jména dvou komentátorů, již byli donedávna jedinými, kteří stále ještě oponovali Zemanovi a podporovali Sobotku. Byli jimi Jiří Pehe a Alexandr Mitrofanov. Oba se však nedávno vyjádřili, že si Sobotka kope politický hrob.

Celý text zde

Pehe totiž tvrdí, že je Sobotka „na tenkém ledě“ kvůli svým útokům na Zemana. Mitrofanov naopak napsal, že „Sobotka si může přivodit svůj politický konec bez Zemanovy pomoci, pokud jeho vláda dobře nezvládne uprchlickou vlnu“.

Best upozorňuje na fakt, že tito dva byli posledními ze zastánců premiéra Sobotky. „Teď mají stejný problém jako ČSSD. Jak se zahedgovat proti stále zranitelnějšímu Sobotkovi, když hlavní alternativa – Milan Chovanec – je taktéž na poměrně tenkém ledě?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …