Sólo pro prezidenta Zemana. Hned na úvod odboural národ vtipem o volebním zisku TOP 09

11.12.2016 17:10

Hostem nedělního Pressklubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl prezident Miloš Zeman. Ten jej jako tradičně pohostil ve své pracovně v Lánech.

Sólo pro prezidenta Zemana. Hned na úvod odboural národ vtipem o volebním zisku TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl proslov ve sněmovně. Vyzval k úspoře státních výdajů v oblastech sociálních dávek a fotovoltaiky

Úvodem se prezident vyjádřil ke svému vystoupení v Poslanecké sněmovně, kde v minulých dnech pohovořil k rozpočtu. A jak se tam cítil? „Docela dobře. Tak jsem se díval na lavice TOP 09, která minule ostentativně opustila své lavice, když jsem mluvil o zákonu o obecném referendu. Dokonce mi říkali, že pan Kalousek i tleskal. Tak jsem si říkal, že ta strana se vyvíjí pozitivně a místo tří procent budou mít čtyři procenta,“ začal hned s rýpáním Zeman.

Následně se vyjádřil k zákonu o sociálních dávkách, v němž je uvedeno, že ten, kdo odmítne nabízenou práci či veřejnou službu, dostane takzvané životní minimum. „Považuji to za velmi užitečný zákon, protože jediný způsob, jak přinutit lidi, aby neodmítali nabízenou práci, je sebrat jim sociální dávky,“ zmínil Zeman.

„Když nepracují rodiče, motivaci nemají ani děti, a v těch rodinách se pak žije ze sociálních dávek. A jsou sociální dávky, které lidem škodí, neboť odnaučily lidi pracovat,“ dodal.



Zeman ve sněmovně také pochválil vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). K tomu se dnes vyjádřil podle Veselého lehce dotčeně premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Otázky Václava Moravce. „Velmi rád pochválím pana premiéra, až bude za co. Chválím každého ministra za konkrétní výsledky jeho práce. Pan premiér má například pravdu, že bych měl pochválit také ty, kteří se zasloužili o čerpání evropských fondů, což je například Karla Šlechtová. Karlo, já vás chválím,“ řekl. Babiše prý pochválil za přebytek státního rozpočtu. „Ale zkritizoval jsem jej za to, že přebytek je částečně tvořen tím, že nejsou investice.“

A co protikuřácký zákon? „Protikuřácký zákon je podle mého naprostý nesmysl a já ho nebudu vetovat jenom proto, že jsem sám kuřák a byl bych ve střetu zájmů. Samozřejmě že nebudu kouřit tam, kde mně to zakážou. Ale například v autě, i když je můj řidič sám kuřák, nekouříme. Proč bych proboha nedokázal vydržet nekouřit tam, kde mi to zakážou,“ řekl k tomu Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…