TOP 09 trvá na jmenování Bradáčové

24.07.2012 12:14

Podle TOP 09 se naplňují obavy, že nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) má velký problém vyhovět návrhu nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana na jmenování šéfa Vrchního státního zastupitelství (VSZ) v Praze. Předsednictvo vládní strany však podle místopředsedy Marka Ženíška k této problematice dnes nepřijalo žádné formální usnesení.

TOP 09 trvá na jmenování Bradáčové
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

"Ukazuje se, že některé obavy se naplňují, že pro někoho je velký problém vyhovět návrhu nejvyššího státního zástupce doktora Zemana," poznamenal Ženíšek po dnešním jednání předsednictva strany. Pro TOP 09 je podle něj naprosto zásadní ponechat nejvyššímu státnímu zástupci nezávislost v oblasti personální politiky.

Blažek před nedávnem nahradil náhle odvolaného ministra Jiřího Pospíšila (ODS), kterého premiér Petr Nečas (ODS) odvolal ve chvíli, kdy měl na stole Zemanův návrh na jmenování Bradáčové. Pospíšil mu prý vyhovět chtěl, ale už to nestihl. Blažek se jmenováním váhá, koncem minulého týdne hovořil například o možnosti vypsat na místo šéfa VSZ konkurz.

"Pořád je podezření, že k odvolání Pospíšila došlo proto, aby nejmenoval Bradáčovou," řekla dnes další místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Toto podezření podle ní vůbec nebylo rozptýleno. Dnešního jednání předsednictva TOP 09 se nezúčastnil předseda strany Karel Schwarzenberg ani její první místopředseda Miroslav Kalousek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…