Tak dlouho pravice ve sněmovně kritizovala rozpočet, až si vzal slovo Jaroslav Foldyna. A spustil o kámoších, co prožrali miliardy

07.12.2016 16:08

Kvůli státnímu rozpočtu bylo dnes v Poslanecké sněmovně rušno. Hovořilo se dokonce o prožírání peněz. Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna si vůbec nebral servítky.

Tak dlouho pravice ve sněmovně kritizovala rozpočet, až si vzal slovo Jaroslav Foldyna. A spustil o kámoších, co prožrali miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

„Současná úspěšná vláda je obviňována, že prožíráme státní rozpočet,“ rozlítil se Foldyna a zastal se současné vládní koalice sestavené z ČSSD, KDU-ČSL a ANO. „Chtěl bych jenom říct, že od roku 2006 do roku 2013 se ten rozpočet neprožíral. Neprožíralo ho těch 10 milionů lidí, kteří to HDP tvořili. Ale rostl počet dolarových milionářů o 17 tisíc,“ zmínil Foldyna.

„My tady s deseti miliony lidí rozdáváme peníze, kdežto vy jste je dávali těm, co tu rostli,“ vyčetl předchozím vládám Foldyna. „Vy jste ty miliardy prožrali se svýma kámošema,“ rozlítil se.

Jaroslava Foldynu si poslechněte ZDE.

Poslanec ODS Zbyněk Stanjura ve svých slovech pro změnu zmínil, že každá politická strana by měla mít program. „I my ostatní političtí soupeři, oponenti, konkurenti bychom měli vědět, jaký program má – a pokud taková strana vládne nebo spoluvládne, tak je logické, že její program, její programové priority se promítnou do hospodaření státu. To je také smysl politiky, nabízet program, a když vládnu, abych ten program mohl realizovat,“ řekl, co mu dle jeho slov vadí na rozpočtu. Že vláda žádný program nemá. „Buď je to tím, že programy těch stran se nějak vynulují a pak z toho nevznikne nic a jediné, na čem se shodnou je minus 60 mld., nebo prostě fakt ten program nemají nebo nejsou schopni ho prosadit,“ podotkl Stanjura.

Jeho stranického předsedu Petra Fialu pak rozohnila slova prezidenta Miloše Zemana, která na půdě Poslanecké sněmovny pronesl. Projev prezidenta podle něj ukázal na jeho sbližování s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

„Já jsem s některými tezemi dokonce i souhlasil, například že se má více a rozumně investovat nebo že rozpočet v době růstu má být přebytkový, to je samozřejmě pravda. Ale pak nechápu, proč pan prezident pochválil právě tento rozpočet, který je v době růstu připravován jako výrazně deficitní a který právě investice neobsahuje,“ řekl Fiala.

„Pochválit ten rozpočet, který tohle všechno popírá, tomu opravdu nerozumím. Jenom to ukazuje pravděpodobně velké sbližování prezidenta Zemana s ministrem financí Andrejem Babišem, sbližování, které já za šťastné pro Českou republiku moc nepokládám,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…