Takto Michal Hašek utřel novinářku, která se ho ptala na Noční vlky

04.05.2016 12:42

Jihomoravský hejtman Michal Hašek se nechal vyfotografovat společně s „Nočními vlky“, skupinou motorkářů, která jako tradičně oslavuje výročí sovětského vítězství ve druhé světové válce jízdou z Moskvy do Berlína. Zatímco v Polsku se proti koloně vzedmul odpor, v Brně byli přijati vlídně samotným hejtmanem.

Takto Michal Hašek utřel novinářku, která se ho ptala na Noční vlky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Anketa

Vadí vám Noční vlci?

7%
93%
hlasovalo: 29151 lidí

Skupině „Noční vlci“ se předhazují blízké kontakty na ruského prezidenta Vladimira Putina a i jejich tradiční květnové jízdy vzbuzují kontroverze. Například poslankyně ODS Jana Černochová jim vloni při kulatém výročí konce války popřála aby chytli „vlka“, tradičně proti nim protestuje TOP 09 a propojená občanská společnost.

Jihomoravský hejtman z ČSSD Michal Hašek naopak často připomíná osvobození jižní Moravy Rudou armádou. „Včera jsem byl na Ústředním hřbitově v Brně, protože jsem tam chtěl být a vzdát čest a poklonit se sovětským osvoboditelům Brna a jižní Moravy z jara 1945. Bojoval jsem už v minulosti proti přepisování historie,“ napsal na svůj facebook a připomněl, že protestoval například proti poškozování pomníku rudoarmějců v Brně – Králově poli a rovněž proti vstřícnosti současného vedení města Brna k sudetským Němcům.

Proto není divu, že hejtman kolonu motorkářů náležitě přivítal. Položil s nimi kytici k pomníku na brněnském Ústředním hřbitově a dokonce se s nočními vlky vyfotografoval a obrázek vyvěsil na svůj facebook. „Jsem zvědav, co se zítra dozvím z českých médií,“ poznamenal k tomu.

Zvědavost mu prý hned ráno ukojila redaktorka Lidových novin, která se jej ptala, co jej ke společnému fotu s Nočními vlky vedlo. Hejtman prý odpověděl podobně stručně: „Někdo má fotky s českými tuneláři z 90. let či nedávné doby, já mám ze včerejška foto s ruskými motorkáři.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…