Terorismus: Foldyna navrhuje trest smrti. Vláda také přitvrzuje

27.07.2016 12:29

„EU musí přijmout odpovídající pravidla hrozbě. Usvědčení teroristé musí dostat trest smrti,“ napsal včera na svém facebookovém profilu Jaroslav Foldyna (ČSSD). K jeho slovům se vyjádřil publicista Štěpán Kotrba a rozběhla se krátká zajímavá diskuse.

Terorismus: Foldyna navrhuje trest smrti. Vláda také přitvrzuje
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Trest smrti? Nejsem proti, ale pak vystupme z Rady Evropy a z EU. Jinak to nejde,“ zareagoval na Foldynu Kotrba. „Mimořádná situace, jako i mimořádné nebezpečí, si žádá i mimořádné opatření,“ zareagoval Foldyna. Kotrba již následně pouze poslance hecoval. „Bingo. Jsem pro. Kdy to navrhneš v Parlamentu?“ otázal se. 

Trest smrti zatím vláda nenavrhuje, ale dnes schválila novelu trestního zákoníku, která mimo jiné zavádí jako samostatné trestné činy financování terorismu a také jeho propagaci. Za veřejné schvalování spáchaného teroristického činu má pachateli hrozit tři až 12 let vězení.

Ministerstvo spravedlnosti, které novelu předložilo, zdůrazňovalo před dnešním zasedáním ministrů potřebu přijmout navrhované změny co nejrychleji. Chce, aby Sněmovna materiál schválila hned v prvním čtení. Jinak prý hrozí to, že Finanční akční výbor vyzve 190 členských a přidružených států, aby posuzovaly finanční styky s ČR jako rizikové a aby v tomto směru přijaly příslušná opatření.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…