Totální výmysly! Zakladatel Greenpeace zběhl od ekologů a sdělil, čím nás prý „oblbují“

04.07.2016 7:40

Kanadský ekolog Patrick Moore byl jedním z lidí, kteří zakládali hnutí Greenpeace. Přišel však den, kdy hnutí znechuceně opustil protože se mu zdálo, že původní idea prosazování míru a soužití člověka s přírodou se vytratila, resp. se podle Moora zvrhla v ekoterorismus, který je třeba odmítnout. K dovršení všeho zlého se ještě tito lidé spojili s radikální levicí a začaly využívat postupů, k nimž podle Moora sahala už katolická církev.

Totální výmysly! Zakladatel Greenpeace zběhl od ekologů a sdělil, čím nás prý „oblbují“
Foto: Greenpeace ČR
Popisek: Greenpeace ČR, logo.

Anketa

Přestřelil Miloš Zeman, když velvyslance USA Schapira nepřímo nařkl z korupce?

4%
96%
hlasovalo: 10501 lidí

„Nevěřím, že lidstvo způsobuje nebezpečnou změnu klimatu. Takzvané ‚okyselování‘ oceánů je naprostý výmysl bez jakýchkoli historických odůvodnění či vědeckých důkazů. Ve skutečnosti jsou CO2 a H2O jedny z nejdůležitějších látek pro život. Bez určité hodnoty CO2 v atmosféře by Země byla mrtvou planetou stejně jako Mars. Domnívám se, že bychom měli oslavovat CO2 jako životodárce a přestat investovat stovky miliard dolarů do řešení problému, který ani neexistuje,“ nebral se Moore servítky v rozhovoru pro server týdeníku Euro.

Celý článek ZDE

Z Greenpeace se podle jeho názoru stali ekoteroristé, kteří žijí  jakémsi vysněném světě. Své ideály se snaží přenést i do světa reálného, jenže to v praxi znamená, že z člověka dělají v podstatě jen škůdce. Zakladatelé Greenpeace přitom něco takového na mysli neměli, když protestovali proti testům jaderných zbraní, proti testům vodíkových bomb a dalším hrozbám. Šlo také o protest proti studené válce a válce ve Vietnamu. Na to asi dnešní členové hnutí asi pozapomněli, když zdůrazňují jen onu „zelenou stránku“. Také proto v roce 1986 hnutí opustil.

Zelení vyvolávači strachu...

Na konci roku 2015 se odehrála velká klimatická konference v Paříži, ale podle Moora šlo v podstatě jen o divadlo.

„Zelené“ hnutí využívá univerzální charakter obavy z klimatických změn, aby ze svých podporovatelů vytáhlo peníze. Média žijí ze senzací a konfliktů. Zprávy jsou špatné a není jiné řešení než lidské oběti. Politici (obzvláště z tzv. progresivní levice) využívají problematiku k tomu, aby zpochybnili zavedený řád u té části společnosti, která není loajální. „Zelený byznys“ je dotován daňovými plátci a buduje infrastrukturu, která by se na volném trhu nikdy nestavěla 2 například větrné a solární farmy,“ pokračuje v kanonádě ekolog.

Celý rozhovor naleznete zde

Protiargument o výkyvech počasí odbývá poukazem na to, že na planetě bylo vždy do jisté míry extrémní počasí spojené s nárůstem a úbytkem oxidu uhličitého. Představa, že lidstvo spasí energetika postavená čistě na obnovitelných zdrojích, je v tuto chvíli nesmyslná. „Rozhodnutí Německa odstoupit od jaderné energetiky je jedním z nejhloupějších. V Německu jaderná energie nikomu neublížila,“ vypálil v rozhovoru. Zelená energie je příliš drahá a nespolehlivá. Energie získávaná z jádra je mnohem levnější a spolehlivější. Boj proti jaderné energetice, který zelení dlouhodobě vedou, považuje Moore za pokrytecký.

... a katolická církev

Naději spatřuje pouze v tom, že lidé přestanou těmto zeleným radikálům věřit a uvědomí si, že to jsou podvodníci. Nezdá se však, že by k tomu mohlo dojít v dohledné době, byť musí ocenit některé rozumné osobnosti. Kupříkladu v roce 2009 se sešel s tehdejším prezidentem Klausem a ocenil jeho vhled do celé problematiky. Zatím však převládá mezi elitami jiný názor.

„Mocenské elity dělají vše pro to, aby příběh ‚soudného dne‘ dál koloval mezi lidmi. ‚Bohové se zlobí‘ – to byl vždycky příběh, který se dal použít k ovládání lidské mysli. Příkladem je třeba katolická církev. Když se ke klimatické hysterii připojil i papež, bylo mi vše jasné,“ konstatoval.

Teď má strach z „intelektuálního gulagu“, jak sám nazývá postoj zelených radikálních aktivistů, kteří odmítají jakékoli jiné názory a potlačují svobodu. Jejich myšlenek se chopila radikální levice a snaží se skrze ně prosadit svůj program, a to i za cenu omezování svobody jedince. Boji proti těmto lidem Moore hodlá zasvětit zbytek života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…