Učitel, který měl sex se žákyní, je také šéfem ODS na Tachovsku

04.01.2012 10:07

Vladimír Dub, šéf ODS na Tachovsku a jeden z místopředsedů regionální organizace strany, je stíhán kvůli pohlavnímu zneužití nezletilé dívky. Šéf ODS v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil v úterý večer oznámil, že regionální strana vyzvala Duba, aby pozastavil nebo ukončil členství ve straně.

Učitel, který měl sex se žákyní, je také šéfem ODS na Tachovsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: NEPOUŽÍVAT Vysvědčení, ilustrační foto

ODS prohlásila, že ctí presumpci neviny, ale informace z médií týkající se Duba považuje za závažné. „Je na něm, aby se  rozhodl a zvážil, zda tuto výzvu uposlechne. Je zde závažné podezření, že spáchal trestný čin pohlavního zneužívání," řekl Pospíšil podle serveru Týden.cz.

Kolegové z ODS by chtěli, aby Dub vystoupil ze strany

Kolegové Duba by byli raději, kdyby sám stranu opustil a nepoškozoval ji.  Pokud by ho soud  zprostil obvinění nebo se ukázalo, že nařčení bylo nepravdivé, může se o členství v ODS ucházet znovu.

Vladimír Dub byl poslán do vazby, aby nemohl ovlivňovat případné svědky. Serveru Novinky.cz to řekl šéf tachovského státního zastupitelství Milan Pózel.

Dívka se sexu s učitelem oddávala dobrovolně

Dub už sedm let učí na jedné ze základních škol na Tachovsku. Podle zdrojů deníku Právo měl Dub se svojí žákyní pletky po delší dobu a k milostným kontaktům docházelo údajně přímo ve škole, například v kabinetě. „Dívka se sexu s učitelem oddávala dobrovolně,“ upozornil deník nejmenovaný zdroj.

„Dívka se svěřila spolužačkám, které to oznámily třídní učitelce. Dotyčného kantora jsem si potom zavolal a chtěl po něm vysvětlení. Nic mi na to neřekl, jen mlčel. Proto jsem podal trestní oznámení, aby policie celou věc prošetřila,“ řekl deníku Právo ředitel školy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…