VIDEO Máme děravé silnice, a staráme se o celý svět! Donald J. Trump zmrazil ty, kteří milovali USA coby světového policajta

07.12.2016 9:52

„Vybudujeme nejsilnější armádu, jakou kdy Spojené státy měly. Nebude se ovšem jednat o akt agrese, ale spíše prevence. Naše zbraně nebudou použity k rozpoutání nových konfliktů, ale k jejich prevenci. Mír zajistíme jedině tak, že budeme silní,“ Donald Trump v Severní Karolíně nastínil novou vojenskou strategii Spojených států.

VIDEO Máme děravé silnice, a staráme se o celý svět! Donald J. Trump zmrazil ty, kteří milovali USA coby světového policajta
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump v rámci své „Thank you tour“ navštívil Severní Karolínu, kde představil nového ministra obrany generála Jamese Mattise a popsal novou vojenskou strategii Spojených států, která bude spočívat v neintervenční zahraniční politice. Na místo toho se Trump hodlá zaměřit na rekonstrukci USA.

Návštěva Severní Karolíny byla pro čerstvě zvoleného prezidenta téměř povinností, jelikož právě volební úspěch v tomto státě mu v ohromné míře dopomohl k celkovému vítězství v prezidentských volbách. Dav fanoušků se shromáždil v malém městě Fayetteville nedaleko od vojenské základny Fort Bragg, která své vojáky vyslala do 90 zemí světa.

„Naši stateční muži a ženy v amerických vojenských uniformách osvobodili miliony lidí od tyranie a represí. Nyní tito neuvěřitelně stateční lidé stojí v první obranné linii proti radikálnímu islámskému terorismu, ideologii zla. Ochráníme naše lidi, věřte mi,“ pronesl Trump nedlouho po příjezdu do města Fayetteville.

 

Donald Trump všem přítomným, mezi kterými bylo mnoho rodinných příslušníků vojáků nasazených v zámoří, přislíbil, že nová prezidentská administrativa se „postará o ty, kteří se dlouhá léta starali o nás při svých misích v zemích tisíce mil od domova“.

Centrálním bodem proslovu newyorského miliardáře zvoleného do nejzodpovědnějšího úřadu světa bylo omezení užívání ozbrojených sil Spojených států při zahraničních misích.

„Armádu budeme používat jenom v tom případě, že se bude skutečně jednat o zajištění klíčových strategických zájmů Spojených států, nehodláme v žádném případě plýtvat naše zdroje, jako tomu bylo doposud. Momentálně máme naše vojáky v místech, kde to skutečně není potřeba,“ zdůraznil Trump.

Z druhé strany ovšem poznamenal, že americká armáda tímto krokem rozhodně nebude oslabena. „Budeme mít nejsilnější armádu s nejmodernější technikou na světě, o to se postarám. Od nynějška bude ovšem Amerika na prvním místě! Nebudeme usilovat o změnu režimů v zemích, do kterých nám nic není. Na místo toho se zaměříme na boj s terorismem. Jakákoli země, která si klade stejný cíl, bude naším partnerem. Posílíme současné vztahy s našimi partnery a budeme hledat i nové,“ uvedl Trump.

„Naše silnice jsou plné děr, dálnice se rozpadají, mosty jsou vratké, tunely jsou v hrozném stavu, letiště máme jako v nějakých zemích třetího světa. Musíme začít utrácet peníze v naší zemi, nemůžeme si již dovolit starat se o celý svět. Zároveň ovšem budeme vojensky tak silní, jako jsme ještě nikdy nebyli, pamatujte si má slova,“ zdůraznil Trump.

„Vybudujeme nejsilnější armádu, jakou kdy Spojené státy měly. Nebude se ovšem jednat o akt agrese, ale spíše prevence. Naše zbraně nebudou použity k rozpoutání nových konfliktů, ale k jejich prevenci. Mír zajistíme jedině tak, že budeme silní.“

„Budeme tak silní, jako jsme ještě nikdy nebyli, a budeme doufat, že naši sílu nebudeme muset použít, nemáme to zapotřebí, ale silní být musíme, nyní více než kdy dřív.“

K dosažení tak ambiciózního cíle je podle Trumpa potřeba mít vysoce kvalifikovaný personál. V tomto ohledu se konkrétně jedná o ministra obrany, který bude za vývoj Trumpova plánu odpovídat.

„Je mi ctí vám všem představit nového ministra obrany Spojených států amerických, bývalého generála americké námořní pěchoty, velitele amerických jednotek v Iráku a Afghánistánu a náčelníka velitelství ozbrojených sil NATO Jamese Mattise!“

„Děkuji nově zvolenému prezidentu Spojených států za tuto příležitost, je to pro mě neuvěřitelnou ctí. Těším se na budoucí spolupráci s našimi vojáky, kteří jsou skutečně oddaní naší věci. Budu se také těšit na spolupráci s našimi spojenci,“ uvedl v krátkém proslovu Mattis.

„Věřte mi, přátelé, budeme znovu bohatým a velkým národem. Učiníme z Ameriky skutečně velký národ, větší než kdykoli předtím,“ zakončil Trump své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…