VIDEO Místostarosta Bellu vyrazil ke Klinice a padala zlá slova: Vyser se na to. Oni to natáčejí!

03.11.2016 20:21

Místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu (ODS) se byl po nějakém čase podívat na komunitní centrum Klinika. Svou návštěvu zdokumentoval v krátkém videu, na kterém konstatuje, že se mnozí obyvatelé Prahy 3 bojí kolem objektu chodit a stěžují si na hluk. Prostor k vyjádření dostali i aktivisté z Kliniky a došlo na ostrá slova. „Vyser se na to,“ zní na záznamu.

VIDEO Místostarosta Bellu vyrazil ke Klinice a padala zlá slova: Vyser se na to. Oni to natáčejí!
Foto: Alexander Bellu
Popisek: Alexander Bellu

Aktivisté z Autonomního sociálního centra Klinika dávají najevo, že se nenechají z objektu, který nelegálně drží, hned tak vypudit. Když dojde na téma vyklizení objektu, začnou po sociálních sítích kolovat slova o tom, že boj nekončí.

Místostarosta Prahy 3 Bellu má ovšem za to, že tuto situaci je třeba konečně vyřešit, protože nejeden člověk se prý bojí chodit do nedalekého parku. Občané si také stěžují na hluk – jsou nuceni poslouchat anarchistickou hudbu, a to hodně nahlas. Bellu má za to, že by nový vlastník objektu – Správa železniční dopravní cesty – zjednal nápravu.

„Problémem, který nás pronásleduje už několik let, je nechvalně známá Klinika u nás na Praze 3. Bohužel se nám tam usadili squatteři, kteří provozují takzvané sociální centrum Klinika. V této chvíli ale nelegálně, budova jim totiž nepatří. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ji sice lidem z Kliniky vypůjčil, ale smlouva vypršela 2. března 2016. Squatteři tam jsou pořád a nemůžeme je dostat pryč. Byl jsem se na Kliniku podívat, bohužel jsem se přesvědčil o tom, že chátrá, místní si stěžují na hluk, nepořádek a mají strach chodit kolem. Podařilo se nám natočit krátkou reportáž, ve které nám své řekli i lidé z Kliniky,“ napsal Bellu na sociální síti Facebook.

Na přiloženém videu je skutečně zachycena diskuse s aktivisty z Kliniky. „Vy nerspektujete to, že tady je nějaký soukromý právo na vlastnictví,“ konstatuje v jednu chvíli na záznamu Bellu. „Jako prázdnýho domu, kterej pět let ležel plnej odpadků,“ odpovídá politikovi aktivista, jenž je otočen ke kameře tak, aby mu nebylo vidět do tváře.

Po chvilce ovšem začnou padat i ostrá slova. „Hele, vyser se na to,“ radí aktivistovi žena stojící opodál mimo záběr kamery. Možná kolegyně z Kliniky. „Vždyť oni to natáčej, tak se na to vyser, ne?“ žádá dál žena. „V klidu, je to v cajku,“ odpovídá jí aktivista. Žena to však zřejmě vidí jinak. „Ty vole, je to v cajku, se na to vyser,“ opakuje mu.  

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…