Varovali mě, že mi někde budou lidé plivat do obličeje, prozradil Horáček

03.11.2016 23:10

Textař Michal Horáček definitivně potvrdil, že bude v roce 2018 kandidovat na prezidenta. Ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize prozradil, proč by lidé měli volit právě jeho. Své k příštím prezidentským volbám řekli i poslanci Jan Chvojka (ČSSD) a Martin Plíšek (TOP 09). Chvojka konstatoval, že sociální demokracie Michala Horáčka určitě podporovat nebude.

Varovali mě, že mi někde budou lidé plivat do obličeje, prozradil Horáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Chvojka v pořadu konstatoval, že ČSSD se bude až příští rok zabývat otázkou, koho podpoří na prezidenta. „Já zatím nemohu říci, jestli bude ČSSD nominovat nějakého straníka, nestraníka nebo bývalého člena. Budeme to řešit příští rok,“ zdůraznil Chvojka. „Je na diskusi, jestli budeme podporovat Miloše Zemana, ale ČSSD určitě nebude podporovat Michala Horáčka,“ zdůrazňoval sociální demokrat.

Plíšek ve shodě s Chvojkou doplnil, že i TOP 09 bude teprve řešit, koho podpoří. „Podle mého názoru by bylo správné, aby tady existovala alternativa k možné kandidatuře Miloše Zemana,“ zaznělo z úst Martina Plíška.

Horáček, který vystoupil po obou politicích, prozradil, že zavítal na celou řadu míst v Česku a poslouchal, co si lidé přejí. Co zjistil? Lidé už nechtějí hrát tu hru na to, kdo koho víc urazí. Lidé se chtějí vrátit k většímu klidu... „Ta společnost je rozdělená nejen kvůli výrokům pana prezidenta, ale děje se to i z druhé strany. Od lidí v regionech slyším, že je uráží určitá nadřazenost. Jednak je tu pojem pražská kavárna, se kterým já nesouhlasím, protože zahrnuje i lidi třeba z Kroměříže, prostě neexistuje,“ řekl Horáček.

Prý se mu dostalo i varování. „Někteří lidé mě varovali, že pojedu do Karviné nebo do Frýdku-Místku a tam mi budou lidé plivat do obličeje. Ale já říkám, proč? Na některých místech mi opravdu řekli, že volili Miloše Zemana, a to je v pořádku. Vždyť je svoboda volby,“ konstatoval dál.

A jakým by chtěl být prezidentem? „Vytkl jsem si devět hlavních témat, která jsou příhodná pro prezidenta republiky... Prezident nemůže nic zařídit. Podle ústavy zařídit nemůže nic a každý, kdo to říká, je podvodník. Prezident nemůže nic zařídit sám, může jen vnášet témata do veřejného prostoru,“ zahájil toto téma Horáček.

Za vůbec nejdůležitější host považuje ukotvení naší země v Evropské unii a NATO. „Často mám pocit, že dnes zájmy těch, kteří nejsou našimi spojenci, stavíme nad zájmy těch, jež našimi spojenci jsou,“ upozornil Horáček. Je připraven s lidmi diskutovat.

Pokud bude zvolen, bude se prý chovat jako nadstranický prezident, který za sebou nemá mnoho let politických zkušeností a nemá potřebu se někomu mstít.

„Já jsem dnes lidem nabídl i své lékařské zprávy, aby si mohli říci, že ten člověk má před sebou 14 měsíců kampaně a pak možná několik let v politice, tak je otázka, jestli to tenhle člověk vydrží. Také jsem zveřejnil kompletní majetkové přiznání, a to i do poslední garáže, kterou mám. To je něco, co tu doteď prakticky nikdo neudělal,“ oznámil Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…