Zahadná nemoc chomutovského bosse Nováka. Nemůže do vězení, a nikdo neví proč

22.03.2013 7:22

Bývalý senátor a vlivný chomutovský podnikatel Alexander Novák je již několik měsíců pravomocně odsouzen na čtyři roky do vězení. Přesto dál běhá po svobodě. Důvodem je jeho údajná nemoc, o které se však MF DNES vyjadřuje, že se jedná o nejzáhadnější chorobopis v Česku.

Zahadná nemoc chomutovského bosse Nováka. Nemůže do vězení, a nikdo neví proč
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Novák poslal soudu veškerou svou zdravotní dokumentaci. Chorobopis prozkoumali lékaři Vězeňské služby, ale byli nuceni ho předat odborníkům z Nemocnice Na Bulovce. Tým expertů z pražské kliniky stále nedospěl k závěru, a tak Novák stále klidně chodí po svobodě.

„Pan Novák si podal žádost o odklad. Aby ji soud mohl vyhodnotit, požádal o posudek Nemocnici Na Bulovce, ten ale dosud nepřišel,“ vysvětluje mluvčí chomutovského soudu Lenka Chalupová. Expertní stanovisko je prý na soudě očekáváno každým dnem.

Novákův chorobopis je podle ní velmi rozsáhlý a obsahuje zprávy z více lékařských oborů. O jaké zdravotní problémy se jedná, však prozradit nemůže. Nyní navíc situaci ještě zamotalo oznámení Novákova obhájce, že bývalý senátor je hospitalizován v nemocnici. Není však jasné ve které a proč.  

Redaktor MF DNES k tomu doplňuje, že těžce nemocný  Novák byl ještě začátkem roku denně vídán v Pražské ulici v Chomutově, kde sídlí jeho firma a rovněž jeho oblíbená restaurace. V pěkném počasí prý často vyrážel do práce i na motorce. Usměvavého a dobře naloženého Nováka mohli lidé potkávat na chomutovských ulicích, a to přesto, že v té době již měl nastupovat do vězení. Z místních však prý nikdo nevěřil, že by se tak skutečně stalo.

Jeho advokát však tvrdí, že Novák prodělal mozkovou příhodu, a rovněž žaludeční vředy. To však stěží může být odkladem výkonu trestu, neboť ve skvěle vybavené vězeňské nemocnici v Ruzyni řeší mnohem závažnější zdravotní komplikace vězňů. Navíc server Aktuálně.cz zjistil, že vředy si Novák v teplické nemocnici léčil pouze ambulantně a nikdy kvůli nim nebyl hospitalizován.

V posledních dnech však rozložitou postavu bývalého senátora není v Chomutově možné vídat. A rovněž jeho vila na úpatí Krušných hor prý působí opuštěně. Jeho advokát jednou tvrdí, že je v nemocnici, jindy zase, že je „upoután na lůžko“. Podnikatel Novák zatím velmi zdárně hraje o čas. Proti odsuzujícímu rozsudku má podanou stížnost pro porušení zákona a rovněž dovolání k Nejvyššímu soudu. Pokud by jeden z těchto pokusů vyšel, mohl by se přestat strachovat. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…