Že týráme uprchlíky v táborech? Tato paní to vidí jinak

12.10.2015 7:14

Šestatřicetiletá Kestrin Peza, soudní tlumočnice z albánštiny, v rozhovoru pro deník Blesk uvedla, že je nutné omezit příliv imigrantů. Podle svých slov byla její profese do roku 1989 klidnou, po otevření hranic se stala rizikovou kvůli rozkvětu organizovaného zločinu.

Že týráme uprchlíky v táborech? Tato paní to vidí jinak
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Albánie je podle tlumočnice zemí, která na tom není ekonomicky nejlépe. I z toho důvodu mnoho Albánců žádá o azyl v Rakousku a Německu. „Mnoho Albánců pracovalo v Itálii nebo Řecku, takže krize v těchto státech je na nich vidět. Museli se vrátit zpátky domů, kde práci nemají. To je důvod, proč emigrují do těchto států,“ řekla. Sama se však domnívá, že Albánci na azyl nárok nemají.

Azyl by měly dostávat osoby, které jsou nějakým způsobem ohrožené na životě, například lidé v Sýrii nebo Iráku. Albánie není nebezpečná země. Jsou to ekonomičtí migranti,“ uvedla. Islámu se však nebojí, nebezpečné jsou jen určité skupiny, které produkují islám jiným způsobem.

Úroveň v uprchlickém táboře Bělá-Jezová hodnotí jako vysoce profesionální. „Sociální pracovníci tam zůstávají i po pracovní době, protože chtějí pomáhat. Problém je v tom, že ti zaměstnanci musí respektovat zákony. A ten migrant, který přijíždí, tak si mylně myslí, že to záleží na nich, aby je pustili ven. Jenže jsou zákony a musíme je respektovat. Nejde, aby nějaké zařízení ty lidi pustilo ven, protože si to oni přejí,“ sdělila. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…