Zeman poprvé navštívil vládu. Hovoří se zejména o zahraniční politice

20.03.2013 18:13

Nový prezident Miloš Zeman dnes poprvé přijel na jednání vlády. Před Strakovou akademií, kde kabinet sídlí, ho uvítal premiér Petr Nečas (ODS). Zeman se zúčastní jen části dnešního jednání vlády. S premiérem a ministry by měl hovořit zejména o zahraniční politice. Prezident již dříve uvedl, že bude vládu i Parlament navštěvovat v případě projednávání důležitých zákonů.

Zeman poprvé navštívil vládu. Hovoří se zejména o zahraniční politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman přišel poprvé na zasedání vlády

Zeman se posadil mezi Nečase a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09). Svému protikandidátovi z prezidentské volby podal ruku. Na jednání vlády dnes poprvé dorazil také nový ministr obrany Vlastimil Picek. V zasedacím sále naopak chybí ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který se ale v danou chvíli účastní schůze Senátu.

Předseda vlády původně Zemana pozval hned na první zasedání vlády po jeho inauguraci. Nový prezident však minulou středu namísto toho přijal hejtmany krajů, kteří podle něj pracují lépe než vláda.

Nečas na závěr jednání kabinetu hlavě státu a všem ministrům nabídne pracovní večeři. Předtím by měli Nečas i Zeman společně předstoupit před novináře. Ve čtvrtek Zeman navštíví Senát. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

16:20 V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

Ruská armáda minulý týden spustila ofenzivu na severovýchodě Ukrajiny směrem na Charkov a za 48 hodi…