Zemanovy preference rostou. Hrozba pro ČSSD

24.07.2012 15:30

Lidový dům si, jak informuje server Aktuálně.cz, nechal vypracovat analýzu, jak preference prezidentského kandidáta Miloše Zemana zapůsobí na ČSSD. Podle ní Zeman a jeho politický projekt Strana práv občanů nejvíce profituje na tom, že sociální demokraté v poslední době ztrácejí podporu voličů.

Zemanovy preference rostou. Hrozba pro ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v rozhovoru

ČSSD také neprospívá velký Zemanův vliv dovnitř strany. Místo poslankyně Milady Emmerové, která nakonec své angažmá v jeho novém projektu Strana práv občanů odřekla a kandiduje raději za domovskou ČSSD do Senátu, bude za Zemanovce pro krajské i senátní volby v plzeňském hejtmanství kandidovat místopředsedkyně senátorského klubu ČSSD Jiřina Rippelová.

"Nepovažuji se za přeběhlíka, ctím levicovou politiku. Jejich politika je programem levicovým, se kterým souzním," uvedla na tiskové konferenci SPOZ Rippelová. Někdejšímu předsedovi ČSSD, který je s většinou současného vedení Lidového domu na nože, se ovšem stejným způsobem jako u zklamaných sociálnědemokratických politiků daří i u voličů ČSSD.

Server Aktuálně.cz již popsal, kde sociální demokracie podle vlastních průzkumů voličských preferencí ztrácí. Podle stejných dokumentů pak ze ztrát ČSSD jednoznačně profituje právě nová Zemanova Strana práv občanů. Navíc analýzy Lidového domu varují vedení ČSSD, že popularita Zemana a jeho nové partaje od letošního února do června stoupla a nejsilnější levicová strana by měla informacím věnovat "kritickou pozornost".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…